25 år siden første gang

For 25 år siden fullførte første nordmann en soloregatta over Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Are Wiig – anno 1988. [Foto: Morten Jensen]

[Oppdatert 09.10.2013, 12:29] Da Are Wiig fra Røyken kunne slenge trossene i land i Newport 1. juli 1988, var han den første nordmannen som hadde seilt over Atlanterhavet alene i en regatta. Siden den gangen er det kun én seiler som har gjort ham dette etter, og det er Ståle Jordan som fullførte sin Minitransat-seilas i 2009.

Rune Aasberg gjorde et forsøk i Route du Rhum i 2010, men måtte gi opp etter noen døgn, da all elektronikken hans gikk i svart. Sammen med Are Wiig startet også nordmannen Arne Yttervik i 1988, men han måtte bryte ved Azorene fordi seilene hans var blåst ut.

Kappet av baugen

Are Wiig seilte en Granada 31 som han hadde skåret av baugen på, for at den skulle passe inn i klassen for 30-fotere i OSTAR-regattaen han deltok i. Det ble en begivenhetsrik tur alene over havet, og det ble en tur som har påvirket Are Wiig i hele hans liv etterpå.

I Seilas nummer 8, som kommer i de første abonnentenes postkasser fredag 11. oktober, kan du lese et stort intervju med Are Wiig – om turen for 25 år siden og alt den brakte med seg.

– Jeg lengter ofte tilbake til tilværelsen der ute. Den er fantastisk, sier Are Wiig i intervjuet.