Bildet fra en av Kristins konkurenter. Seiler med kunn kryssfokk.
Transat Bretagne-Martiniques seiler i 32-fots lange Figaro II.

Kristin på 7. plass

Soloseilerne på fokkeslør mot varmen etter tøft døgn.

Publisert Sist oppdatert

Det er veldig kaldt, men jeg takler det. Jeg er en viking, forteller Kristin Songe-Møller på Transat Bretagne-Martiniques facebook side. I følge yr er det mellom 5 til 10 grader i lufta utenfr Portugal for øyeblikket, men temperaturen øker gradvis etter hvert som de avanserer sydover.

En båt til ute

Det tøffe været har gått hardt utover utstyret. I morgentimene måtte Fred Duthil bryte. Han også med problemer med seilene. Mens nesten alle Kristins konkurrenter har kjøpt nye seil til racet, noe som også var på Kristins ønskeliste, seiler hun videre med seilene som fulgte båten da hun kjøpte den i 2011. Av de 15 båtene som startet er det nå 12 som fremdeles seiler.

Avstandene øker

Akkurat nå har hele feltet temmelig like forhold. Vinden kommer fra vest, og i følge yr blåser det mellom 8 til 10 m/s. Farten ligger på mellom 7 til 9 knop. Kristin seiler 8 knop. Feltet ligger i en stor spredning fra vest til øst, og på resultatlisten vil båtene til vest bli favorisert. Kristin ligger midt i feltet, men helt klart lengst nord, og derfor også bakerst, selv om listen sier noe annet. Spredningen på feltet er på hele 355 nm.

Inn mot høytrykk

Båtene seiler sydover for å plukke opp passatvinden som kan gi dem en hyggelig tur over Atlanterhavet. Ved Kanariøyene bygger det nå seg opp et høytrykk som vil gi seilerne en utfordring. På mandag vil det ligge et område med lite vind mellom Madeira og Afrika. Det kan gjøre at båtene i tet stopper opp, og gir Kristin en mulighet til å ta igjen det tapte, men det kan også gjøre at båtene i tet slipper unna, mens båtene bak blir fanget av høytrykket.

Du kan følge racet her.

7. Plass: Kristin klatrer på resultatlisten, men ligger lengst nord.