I medvind og motvind mellom Kattegat og Skagerrak. Maria (4 år) og Ella (7 år) og Cecilie Bjørnerud Knap.
Colin Archer fra Vilde Olsen Gjølstad og Joakim Alvergård.
Så seiles julen inn, hilsen NOR10705" Petter Hegle.
"Kon-Tiki" fra familien Langfeldt.
"Kon-Tiki" fra familien Langfeldt.
Lagoon 400 "Gemini" til Randi og Torkil Schei.
Nora Damliens redningsskøyte fra 1900-tallet.
Kristine og Erlend Strømnes sin Saxe.
Linn Akers trimaran var første bidrag. La den inspirasjons-lista for flere flerskrogbåter?
Nina Dyrnes og Stine Knudtzon Neergaard.

Pepperkake-racet fortsetter

Halvparten av bidragene hittil er flerskrogsbåter. Se bildene under.

Publisert Sist oppdatert
*

HOVEDBILDE: Bosse og Mickelan står for det nyeste bidraget med sin Elan 350. Alle foto: private.

Bidragene til vår pepperkakeseilbåt-konkurranse tikker jevnt og trutt inn. I dag kom En Elan 350 signert Bosse og Mickelan inn i

Spekteret av båtmodeller vi har fått så langt er bredt: Flere har sendt flotte utgaver av flerskrogsbåter, mens andre har bidratt med tradisjonsbåter, langturbåter, og regattabåter. En familie har til og med laget «Kon-Tiki» i pepperkaker.

De fleste bidragene er signert som søsken-, familie,- eller far/datter-prosjekter. Unntaket er Ove Bjerkan som har laget pepperkakebåt til konas 60-årsdag.

– Men den havarerte visst under selskapet, skriver han muntert.

For dere som ennå ikke har laget årets pepperkaker: Hvorfor ikke glemme det tradisjonelle huset for en gangs skyld, og heller satse på en knasende båt? Det et er fortsatt god tid til å ta opp den stadig hardere kampen om en splitter nye jolle fra Maritim.

Konkurransen avsluttes 14.januar.

Juryen som består av redaksjonen i Seilas og Seilmagasinet vil plukke ut et utvalg pepperkakebåter, og lesere på Facebook vil avgjøre hvem den endelige vinneren blir. Hovedpremien er en PVC Gummibåt 277 cm Nordic fra Maritim, til en verdi av 3490 kroner (båten er godkjent for motor opptil 9,9 hestekrefter. Andre premier vi har er en driSuit - vanntett beskyttelse for iPhone 4 og 4S, samt en liten bluetooth høyttaler for mobilen.

Bildene deler du på Seilas sin facebookside. Om du ikke allerede "liker" Seilas på Facebook, anbefaler vi at du gjør det. Det blir da lettere å følge med på konkurransen og se andre bidrag som blir sendt inn. 

Reglene er enkle. Ta et bilde av pepperkakebåten. Få gjerne med et bilde av deg selv med båten også. Ta helst vare på både bilde  og pepperkakebåten, før den spises, da vi kanskje ønsker å gjøre mer ut av vinnerbåtene.

SE FLERE BÅTER I BILLEDSPESIALEN UNDER

UNDER:Ove Bjerkans treroming med kona på ripa. Båtkaken ble gitt til kona i anledning 60-årsdagen.