Franck Cammas, Årets seiler i Frankrike

Franck Cammas, Årets Seiler i Frankrike

Skipper på vinnerbåten i Volvo Ocean Race, Franck Cammas ble stemt til Sailor of the Year 2012 under Paris Boat Show.

Publisert Sist oppdatert

I sin takketale etter å ha mottatt et håndfast bevis på den ærefulle tittelen uttrykte Franck Cammas sin glede over tildelingen, særlig tatt i betraktning av hvor vanskelig det er å sammenligne de ulike områdene innenfor seilingen, OL eller havseilas, solo, eller i fullt bemannede båter.

- Å delta i en jorden rundt seilas som en del av lag har vært en drøm jeg har hatt fra jeg var barn, sa Cammas. - Jeg var lykkelig over å vinne Volvo Ocean Race etter et ni måneder langt eventyr. Det var en gamble for Groupama å gi oss muiigheten til å samle alle trådene, sportslig og teknologisk, som  skulle til for å vinne i en regatta som ikke har særlig oppslutning i Frankrike.

Nå satser Franck Cammas i nye områder. Selv om Groupama har trukket seg fra å sponse et nytt Volvo Ocean Race slik det opprinnelig var meningen, vil selskapet backe Cammas i Tour de France à la Voile, og the Little America's Cup i C-Class katamaraner der også Michel Desjoyeaux stiller lag. I tillegg satser Cammas i den  nye olympiske flerskrogsbåten for blandet besetning, Nacra 17, og han vil seile i de 35. seilaser om America's Cup.