Cocktail for glatt bunn

Riktig mixture av primer og riktig slipepapir – og mye jobb; slik blir bunnen glatt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bunnen til Figaro II-en til Kristin Songe-Møller begynner å bli glatt. [Foto: Kristin Songe-Møller]

Etter et lite Norges-avbrekk – hjem for å signere trykk – er Kristin Songe-Møller tilbake i manesjen; det vil si teltet der hun har sin Figaro II-båt i Frankrike. Nå er båten primet og pusset – nå venter en runde gelcoat som skal sprøytes på.

– Det var en dags arbeid å slipe primeren glatt. 15 timer med 240-papir, forteller Kristin til Seilas.

– Vi sliter imidlertid litt med tiden vi har på oss før vi må ut av teltet igjen. Det er relativt kaldt her nede også, og det gjør at herdeprosessen tar lengre tid enn normalt, forteller hun.

Enormt mye arbeid

Og om dagenes gang, forteller hun:

– Rutinen her er morgenmøte med kaffe i containeren kl. 9 på hverdager, kl. 11 i helgene, hvor vi går igjennom dagens oppgaver og fremdriften de kommende dagene. Normalt tar vi lunsjpause med varm lunsj ved 13-14-tiden, og fortsetter å jobbe til kvelden. Vi avslutter for dagen et sted mellom kl. 20 og kl. 01, avhengig av tidpresset for oppgavene. Så er det middag. Det er tøffe tak, men nå lærer jeg hvordan jeg gjør ting for å få et perfekt resultat, så det er moro. Jeg tror ikke det er mange som skjønner hvilket arbeid som blir lagt ned i båtene.

De to bildene hun har malt og som er trykket opp, har gått unna. 83 av de 200 trykkene er nå solgt.

– Det kommer veldig godt med, for jeg har ennå ikke funnet en sponsor, sier Kristin Songe-Møller, som stiller til start i en solo-regatta over Atlanteren i mars måned.

Her kan du bestille trykk.