Kongebok fikk stor oppmerksomhet

Kongebok fikk stor oppmerksomhet

Neppe noen kan ha unngått å ha fått med seg at Jon Amtrup har utgitt en ny bok om kong Harald.

Publisert Sist oppdatert

Jon Amtrups autoriserte biografi som kom ut i dag, ble gjenstand for svært stor oppmerksomhet. Aviser og TV kastet seg over den nye boken, og såvel VG som Dagbladet spanderte hele forsiden på boken – pluss tre helsider respektive inne i avisen.

Tabloide som de er, hadde de søkt etter nye, oppsiktsvekkende eller dramatiske episoder i boken å vinkle sakene sine etter.

Blod

VG valgte å fokusere på episoden da kong Harald fikk bommen i hodet under en regatta i Spania i 2004 og blodet fløt akter i cockpiten. De trakk også frem uttagningsseilasen til VM i Halvtonn i 1983, da vind med storms styrke ga seilasen en svært frisk avslutning. VG var også opptatt av kong Haralds åpenhet overfor mannskapet om hans rolle som konge, da FRAM-laget seilte VM i Belgia i 1991.

Ukjente sider

Dagbladet valgte å skrive om det de kalte «kong Haralds ukjente sider», og de bet seg merke i at kongen ble hakket myndigere enn vanlig da han skulle lære barna sine å seile.

Budstikka i Asker og Bærum valgte også denne vinklingen.

Doping

Aftenposten slo ikke på den samme stortromma som som sine konkurrenter, men de var tidsaktuelle: De trakk frem at kongen i 1983 fikk sjøsykemidlene de brukte i FRAM VIII teste, slik at de var sikre på at de ikke skulle inneholde dopingmidler.

At kongen har en grunnleggende pessimistisk holdning om bord, fikk flere medier med seg. Likeledes at kong Harald og dronning Sonja traff hverandre allerede som 14-åringer på en seilerleir på Hankø.

Travel dag

Jon Amtrup hadde en særdeles travel dag i dag. Den startet med intervju i TV2 «God morgen Norge» og et innslag i nyhetskanalen. Deretter var det pressekonferanse med nye intervjurunder, blant annet med Dagsrevyen, NRK-Østfold og P4.

Aldri før har vel en seilerbok fått så stor oppmerksomhet før…

Boken er nå i salg over hele landet. Du kan også kjøpe den på nettet.