Feltet krysser Biskaya i lett vind.
Kristin ligger på nedre del av resultatlisten, men henger godt med.

Langt over Biscaya

Kristin Songe-Møller opplever lette vindforhold i første etappe av «The Solitaire du Figaro»

Publisert Sist oppdatert

Første etappe av «The Solitaire du Figaro» går fra Paimpol på den franske siden av den Engelske kanal. Starten gikk på søndag, og etappene er på 504 nm. Båtene var estimert inn i morgen, men med lett vind har Yann Eliés på første hele 197 nm til mål. Eliés er nok sugen på siere. Han har to andre plasser. En i 2004 og en i 2009.På annenplass ligger Morgan Lagraviere, han vant regattaen i fjor.  Kristin Songe Møller ligger kun 10,2 nm bak lederbåten, men ligger allikevel kun som båt nummer 35 med en brutt og en seilene bak seg på lista. Beste jente, Jeanne Grégoire ligger på 14. plass.

Kompresjon

Båtene krysser sydover, og progresjonen er liten. Songe Møller holder høyere hastighet enn mange i front. Hun ligger lenger øst, men det ser ut som at båtene til vest får ny vind først, men vinden vil dreie mot øst, og så over til syd øst, så det blir et strategisk spill det neste døgnet.

Tett program

Neste etappe starter alt på søndag, så det blir liten hvile for Kristin, men også for de fleste andre også. På ny skal båtene krysse Biskaya, men fra syd.  Båtene m passere beryktede Raz de Sein hvor det er sterk strøm. Andre etappe er på 442 nm.

Siste etappe starter søndag 8 juli og går fra Saint Gilles Croix de Vie til Cherbourg, men båtene må runde to bøyer syd for England. Første ved Lizard Point, og så ved Weymouth før feltet må krysse den engelske kanal på ny. Tredje etappe er på 486 nm.

Du kan følge Kristin her.