Båten har nå fått ren bunn
Kristin sparer penger og bor om bord.

Kristin leier hjelp

Brikkene faller på plass for solo-seiler Kristin Songe-Møller. Nå slipper hun å gjøre alt alene på land også.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Songe-Møller fra Asker dro til Frankrike i høst for å prøve seg mot de proffe franske shorthandseilerne i Figaro II-klassen. Det har vist seg å være en tøff satsning, særlig når hun ikke har hatt noen hjelp på land heller. Organiseringen er omtrent like krevende som jeg hadde trodd, men seilingen går derimot bedre enn forventet, skriver Kristin på sin blogg.

Uten sponsor

Kristin Songe-Møller har jobbet lenge for å finne en sponsor som kan dekke kostnadene, men har så langt ikke lykkes med det. La Solitaire du Figaro-serien krever mye organisering, og hennes konkurrenter har et landbasert mannskap. Det har ikke Kristin tatt seg råd til, før nå.

– Etter en del mailer, har jeg nå fått meg preperatør (dvs. at jeg også får fraktet utstyret mitt fra A til B til C, og til slutt til D.) Arnaud Godart-Philippe er selv Figaro-seiler. Han seilte La Solitaire du Figaro i fjor. I år leier han ut båten sin, som han nå er preperatør for. Totalt er han preperatør for 3 båter, inkl. min båt, under La Solitaire du Figaro. Jeg har snakket litt med han på regattaene jeg har seilt, så jeg vet hvem han er. Jeg regner med å gjøre en del ting selv (jeg liker å ha kontroll, og vite hvilken tilstand min båt er i), men det blir fint å få en hjelpende hånd innimellom. Og ikke mist en jeg kan stille spørsmål til, uten å føle at jeg er til bry... Jeg har fryktelig mange spørsmål. Det koster en del, men regattaen er lagt opp med tanke på at man har et apparat rundt seg. Det lar seg dessverre ikke gjøre uten, skriver Kristin til Seilas.

Lange transporter

– Jeg regner med å seile opp til Paimpol i løpet av helgen. Det er mulig at jeg får med meg et mannskap. Det kan være greit å ikke slite meg ut på forhånd, samtidig som at det kan være fint å seile sammen med noen til en forandring. Det er ca. 170nm, og det er noen lavtrykk som kommer feiende innover Bretagen. Så det kan bli en rask transportetappe, forteller soloseileren.

Det ordner seg

– Jeg begynte å føle presset for et par dager siden, men nå er det en del brikker som faller på plass. Så det ser ut til å gå seg greit til. Det er fremdeles mye som må gjøres, men jeg har kontroll på det meste.

– Jeg tok båten på land fredag. Jeg brukte lørdagen på å vaske og slipe bunnen. I morgen ettermiddag skal den ut igjen. Det blir godt å seile med ren bunn igjen. Det var mye mose-liknende slim under, forteller den tøffe damen.