Eivind og heid dro ut som et par og kommer hjem som en familie.
Empire har ambisjoner om å seile helt til Svaldbard i løpet av sommeren.
Eivind med effektiv tåkelur.

«Empire» på vei nordover

Barnefamilien er på vei mot Grønland og ønsker å forsterke mannskapet om bord.

Publisert Sist oppdatert

«Empire» skal har ambisjoner om å nå så langt nord som Svalbard før de setter kursen sydover og hjem til Norge i høst. – Vi vurdere å ta med seilende gjester på turen videre fra Halifax – Nova Scotia, skriver Heidi Våge Bogerud på e-post til Seilas. Om eksotiske farvann lokker, så finner du kontaktinfo her.

Vedlikehold i Maine

Vi skulle gjerne blitt lenger i New York City, men økonomi og "tidspress" gjør at vi får se mer av New York en annen gang... Innen vi kan seile mot Nove Scotia og videre nordover skal vi løfte Empire på land i South Freeport, Maine, for bunnstoffing. Vi skal også bytte gummibelg rundt S-drevet og bytte all stående rigg! Samme sted skal vi også besøke våre venner Betsy og Nat fra s/y Bahati.
Fra New York bar det nordøstover East River mellom Manhattan og Brooklyn mot Long Island Sound. Det første forsøket på å forlate New York endte med retur til ankerplassen utenfor 79th Street Boat Basin.

Tykk tåke

Tåken la seg så tykk at vi ikke engang kunne se Brooklyn Bridge da vi seilte under den. På andre forsøk var været noe lettere, selvom Empire State Building fortsatt lå gjemt i tåken. 
Noen nautiske mil NNØ i Long Island Sound og fant en fin ankerplass i Oyster Bay. Neste dag bar det videre i tykk tåke for motor de 20 nautiske milene til Port Jefferson, en trang og trygg liten fjord inn i selveste Long Island. 
Også seilasen videre ble preget av tykk tåke. Godt er det at vi har både radar, AIS og GPS! Seillasen fra Port Jefferson var tenkt å gå gjennom natten, men da mørket sèg på og vi knapt kunne se lanternene i baugen fant vi det best å ankre. Heldivis var strømmen på vår side da vi mellom hurtig-gående ferger og annen skipstrafikk "i blinde" navigerte oss over The Race inn til West Harbor på Fisher Island.
Siste etappe mot Newport, Rhode Island startet også i tett tåke. Heldigvis lettet været i løpet av lørdag og vi fikk en fin seilas inn fjorden mot Newport, base for mang en Amerikas Cup regatta.