Landfast i Sør-Chile

Jarle Andhøy og mannskapet er tatt i arrest i Chile, og vet ikke når de får reise videre.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Jarle Andhøy under utdelingen av «På kanten»-prisen han fikk tildelt under filosoffestivalen i Kragerø 2011. Arkivfoto: Linn K. Hansen.

 «Berserk»- skipperen og hans mannskap får ikke lov til å reise videre fra marinebasen i Puerto Williams, lengst sør i Chile, melder VG Nett.

Andhøys seilbåt «Nilaya» ble arrestert i helgen etter begjæring fra newzealandske myndigheter. Mannskapet er ifølge VG  likevel ved godt mot, og hevder å bli godt ivaretatt i det søramerikanske landet.

 Årsaken til at de ikke får forlate basen skal være at den angivelige blindpassasjeren Busby Noble, ikke har noen papirer med seg.

Ifølge VG ønsket maorien selv å være med på leteaksjonen, til tross for at han ikke hadde de nødvendige papirene.

Det var også Noble som ledet seremonien der de savnede etter «Berserk»-forliset ble hedret tidligere i år utenfor Antarktis. Den nye båten som Andhøy og mannskapet seiler med nå, «Nilaya», er ifølge Vg Nett omdøpt til «Berserk».

Andhøy sier han har fått delvis ro etter minnesmarkering og forsøket på å finne ut hva som skjedde med den 48 fot lange stålbåten 22.februar i fjor, samtidig som han fortsatt hevder at det finnes opplysninger om årsaken til båtens siste bevegelser som ikke er frigitt.

Les historien om Jarle Andhøys ferd fra rastløs tenåringslandkrabbe til seilturen rundt Kapp Horn alene som 19-åring, og om seilasen videre frem til «Berserk»-forliset utenfor Antarktis i papirutgaven av Seilas 3, som er i salg nå.