Sverre Frich jr. ny formann i Norsk Havseiler- og Krysserklubb

Sverre Frich jr. ny formann i Norsk Havseiler- og Krysserklubb

På årsmøtet til NHK ble siste 2 års formann Sverre E. Lorentzen avløst av  Sverre Frich jr. fra KNS. 

Publisert Sist oppdatert

Jacob L. Brinchman og Leif W. Erichsen er nye styremedlemmer, og sammen med Stein W. Johansen, Anne Nygren og Geir Frostrud vil foreningen fortsette arbeidet som et samlende sted for havseilere.

 

Christen With fra North Sails holdt i forkant av årsmøtet et engasjerende foredrag om seildesign og seiltyper under ulike forhold. Endringer i seilmakerbransjen, vedlikehold av rigg  og ambisjonene videre til North Sail fikk de våkne medlemmer med seg. Birger Kullmann, leder i Johan Anker stiftelse, orienterte etter årsmøtet om planer for å etablere en rullerende utstilling av Jan Herman Linges arbeider, både for tegninger og med de kjente båtkonstruksjonr.

 

Foreningen tar sikte på å videreføre gode regatta- og sosiale arrangementer i året som kommer, sier nyvalgt formann Sverre Frich jr.  NHK har vært et samlingssted for langturseilere i snart 60 år - så diskusjoner om jubileum i 2013 vil igangsettes iår.  Seilsporten forandrer seg – det er langt flere i dag som har seilt på langdistanse, så muligheter for bedre rekruttering til NHK er så absolutt tilstede. NHK ønsker å være et naturlig samlingssted også for nye generasjoner havseilere i årene som ligger foran oss.

 

NHK er kanskje mest kjent i norsk seilmiljø for samarbeidet med KNS og Soon Seilforening om Hollænderseilasen. Vi ønsker at denne flotte høstseilasen skal fortsette sin positive utvikling og samle flere hundre båter i ulike klasser til dyst i ytre oslofjord ultimo august, under regattasjef Geir Frostrud`s ledelse. Dato i år er helgen rundt 25.august, og havnen i Son er som tidligere stedet for de sosiale rammene rundt ”Hollænder`n” 

 

Ytterligere informasjon om NHK