Alvoret starter for Kristin Songe-Møller

Det er tøff jobbing for den norske jenta som satser på proff seiling i Frankrike. Neste uke starer første regatta.

Publisert Sist oppdatert

Det er tydelig at Kristin blir lagt merke til i Frankrike. Arrangøren av regattaen hun skal seile i neste uke har satt på norsk flagg på nettsiden med automatisk oversettelse av innholdet til norsk. Startlisten inneholder mange kjente navn. Også den engelske shorthandskolen «Atremis» stiller med mange seilere. Fire av disse vil også debutere i Figaro-klassen som Kristin.

Rapport fra Kristin Songe-Møller

Sesongen her i full gang. Foreløpig har jeg vært med på 3 organiserte treninger med de andre Figaroene i Lorient. Treneren er Tanguy Leglatin, som bla. også er trener for MOD 70’er. Sam Davies har hatt han som trener tidligere, og mente at jeg ville ha mye å lære av han. Det har (heldigvis) vært lite vind. Jeg har gode starter og jeg henger bra med feltet, men jeg har fremdeles mye å hente på det tekniske; merkerundinger med spinnaker opp/ned. Så det blir vanskeligere å henge med når det blåser mer, og det blir mer teknisk. Men planen er å ha en bratt læringskurve. Jeg har allerede lært en del. Hver dag psyker jeg meg opp for å være klar for å presse egne grenser. Figaro-seilerne har ingen grenser... Så respekten for spinnaker’n må jeg lære meg å legge igjen på land.

Sesongens første regatta starter neste uke. Solo Duo Figaro Massif Marine 2012  er ca. 320 nm, ca. 2 døgn non-stop seiling. Målet er å henge med så godt jeg kan... Jeg regner med at jeg kommer til å henge litt etter feltet, men som kjent gjør øvelse mester.

Det blir lange dager. I tillegg til å seile og mekke båt, er det mye administrativ jobb (franskmennene er glade i skjemaer). Jeg jobber også med å skaffe tittelsponsor. Det er utfordringer på alle hold, akkurat som forventet. Håper det kommer flere norske soloseilere nedover etterhvert. Det hadde vært hyggelig om noen flere kunne få glede av veien jeg er i ferd med å gå opp.