Satser på eldre seilbåter

Martin Kamperhaug har tro på at flere nå velger å pusse opp båten en å selge billig.

Publisert Sist oppdatert

Kamperhaug er utdannet trebåtsnekker fra Sverige og mener han kan gjøre jobben minst like bra og billig som broderfolket. Han har starter eget verksted rettet mot seilbåter hvor han kan ta reparasjoner både på skrog og under dekk, samt riggarbeid.

Jeg startet opp MK Båt AS på Grimsøy 1. februar, forteller Kamperhaug på telefon til Seilas. På Grimsøy er det et stort miljø for båt som gjør at man kan få gjort det meste av reperasjoner. Akkurat nå holder båtsnekkeren på med å reparere en Bavaria 37 med grunnstøtningsskade, totalrenovere en Wasa 420, samt sette i stand en skjærgårdskrysser.

– De eldre seilbåtene er mer sjarm enn de moderne. Jeg har troen på at etterspørselen etter å få båter renovert vil vokse. Det kan bli bedre økonomi enn å selge den gamle og kjøpe nytt, mener båtbyggeren. På brygga vil jeg ha en butikk hvor seilere får kjøpt det meste til båten. Jeg har også et samarbeid med min bror Espen Kamperhaug i Elvstrøm, og satt opp et seilloft på 80 kvm der vi kan foreta mindre reparasjoner Kamperhaug.