Fortsatt dragkamp om «Britannia»

– Avtalen med kreditor er klar og ligger til signering, sier Sigurd Coates som regner med at «Britannia» vil være klar for slep i løpet av dagen.

Publisert Sist oppdatert

DRAKAMP:  «Britannia» klargjøres for slep. Foto: Johan Larsen.

Kongeyachten «Britannia» er solgt for en ukjent sum til britisk kjøper, men båten har vært forhindret fra å forlate havnen i Son etter at Tangen Invest tok arrest i båten som en følge av et uoppgjort krav på ca 1.4 millioner kroner for sluttføring av arbeidet om bord i båten.

Sigurd Coates har ikke bestridt kravet, men det har vært uklart hvem som er den reelle debitor, om det er båtens juridiske eier Big Class Management i Gibraltar eller Sigurd Coates personlig. Dette er nå i følge Sigurd Coates avklart og de nødvendige dokumenter vil bi signert i løpet av dagen slik at båten kan frigis.

En dansk slepebåt har ligget i Son siden søndag for å klargjøre båten for slep.

Ifølge artikkel i Moss Avis benekter Tangen Invests advokat Johannes Sundet at det foreligger noen avtale som tilsier at båten kan frigis. Advokat Sundet bekrefter nå overfor Seilas at det er dialog mellom partene med sikte på å få til en løsning for frigivelse av «Britannia».