Søk i arkivet

Ole Klemetsen på tur ut med kona, og barna Marielle (2) og Nicholas (12).
Ole Klemetsen på tur ut med kona, og barna Marielle (2) og Nicholas (12).

– Uvant å ligge bak i feltet

Den tidligere bokseren Ole Klemetsen er vokst opp med frisk regattaseiling, men satser nå på rolig familiecruise.

ROLIGERE DAGER: Nygifte Ole Klemetsen har lagt regattalivet på is inntil videre og satser på familiecruise. Begeg fotos: Linn Krogh Hansen

Ole "Lukkøye" Klemetsen (40) er for de fleste synonymt med boksing. At han og faren John var ivrige regattaseilere er ikke like kjent utenfor seilmiljøet i Ryfylke.
Den tidligere boksemesteren seilte mye sammen med faren i ungdsomårene, og forteller om en godt over gjennomnsittet ivrig regattaseiler, som var både kjent og berykted for sitt konkurranseinstinkt på regattabanen.

– Pappa er en habil seiler, og det var alltid masse adrenalin hver gang vi seilte, forteller Klemetsen junior, som vi møter med familien på brygga utenfor Hundvåg.

Streng skipper
Farens motto var enkelt og greit: «Vinn eller blir sinnsyk». Men Klemetsen senior var ikke bare beryktet fordi han var målrettet. Han var også særdeles streng på vekten om bord.

– Det gikk faktisk rykter om at man ikke hadde lov å ha med mer enn «fire tørk hver pluss litt mat» om bord hos oss, ler Ole Klemesten. – Og det var heller ikke langt fra sannheten, legger han til.

Særlig godt husker Ole en gang han var med og hentet en båt som 12-13-åring.
– Vi lå i båten og så ingenting bortsett fra et kjempestort hav. Det var ikke gøy. Men jeg ble vel sjømann etter dette, gliser Klemetsen.

Familien har hatt mange seilbåter opp gjennom årene.

– Express, Willing, If, X-102, og Dynamic. Den sistnevnte var en smal 35-foter som var den eneste i sitt slag i Norge.

– Kipt å ligge bak
Nå har imidlertid tobransfaren lagt regattaseilingen på hylla inntil videre, og satser istedet på turseiling med Bavaria 32 C med kone og to barn.
Ifølge den tidligere bokseren er den tyske 32-foteren midt i blinken for en tobarnsfamilie som skal nyte late dager på sjøen. For en som er vant til å ligger først i feltet kan likevel den nye formen for båtliv by på utfordringer:

– Den seiler godt til å være cruiser, men det er komforten som er grunnen til valget, sier Ole Klemetsen, som innrømmer at han gruer seg litt til å ligge lengre bak i feltet hvis han skulle stille i en  og annen regatta en sjelden gang.

–  Da jeg seilte med pappa var vi ofte beste båt i mål på grunn av høyt LYS-tall. Da vil det unektelig føles litt kipt å være blant de siste i feltet, selv om vi skulle score på korrigert tid, forteller tobarnsfaren, før han og familien kaster loss og setter kursen mot Skudeneshavn.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen