Ønsket til Australia.

Risør Trebåtfestival er ifølge pressemlding ønsket som samarbeidspartner til den internasjonale trebåtsfestivalern i Hobart på Tasmania

Publisert Sist oppdatert

Stemningen var nylig til å ta og føle på i festivalkontoret til Risørs spydspiss innen festivaljungelen. Da fikk nemlig trebåtfestivalen en spennende henvendelse om å bli samarbeidspartner med den internasjonale trebåtfestivalen i Hobart i delstaten Tasmania i Australia.  

- Det var den norske ambassaden i Canberra som kom med denne forespørselen på vegne av Australian Wooden Boat Festival, sier daglig leder i Risør Trebåtfestival, Jon Gløersen. Og slike spennende forespørsler må vi selvsagt se nærmere på, forteller han engasjert. Samtidig som han presiserer at dette foreløpig kun er på skissestadiet og det er for tidlig å si noe om omfanget. Men Gløersen forteller at det nå foreligger en invitasjon til arrangementet i 2013, fra styreleder Steve Knight i Australian Wooden Boat Festival.

- Uansett hva som videre skjer så er slike henvendelser utrolig hyggelige, og et realt bevis på at vi driver festivalen på riktig måte og blir lagt merke til, til og med på den andre siden av kloden, sier Gløersen.  Vi vil nå ta denne henvendelsen med oss videre inn i styret og samtidig ha en dialog med båtklubbene som vi har et nært samarbeid med, samt andre kystkulturaktører for å se om vi kan få til en felles satsning.

Risør Trebåtfestival har virkelig lykkes optimalt med en kraftig fornyingsprosess de siste årene, noe som igjen har gitt økt anerkjennelse både fra lokalbefolkningen, båtfolket, publikum og sponsorer – og nå også internasjonalt. Derfor føler jeg at dette bare er nok en bekreftelse på at vi driver festivalen i riktig retning, avslutter en smilende festivalleder.

Bakgrunnen for at Australian Wooden Boat Festival ønsker å utforske et mulig samarbeid er at de har uttrykt et ønske om å få inn en norsk båt og samtidig vise frem norsk kultur gjennom en ”levende utstilling”, slik som bunader, treskjæringer, båtsysler, matlaging, strikking o.l. Dermed håper festivalledelsen i Hobart på et samarbeid begge parter vil kunne ha glede av, og interesse av å utveksle erfaringer og kunne bistå hverandre på ulike måter, opplyser Marit Bonnevie-Svendsen ved den Kgl. norsk ambassade Canberra i en kommentar.