Sverger til Hallberg-Rassy

Peter Røsholm har nettopp vært på påsketur med sin syvende Hallberg-Rassy.

Publisert Sist oppdatert

Ellös, Sverige

Familien Røsholm er trofaste Hallberg-Rassy eiere. De har gjennom årene eid hele ti forskjellige modeller fra det svenske verftet.

Seilas treffer Peter Røsholm ved Hallberg-Rassy-verftet på Ellös på Orust. Han skal seile den nye 40-foteren til hjemmehavnen i Gøteborg. Røsholm er norsk, og sønn av tidligere KNS-formann Knut Røsholm, men han bor og arbeider i Sverige.

–    Gjennom årenes løp har jeg eid Mistress, Monsun, Rasmus, HR 26 og HR 312. Nå har jeg kommet tilbake til Sverige etter å ha jobbet de siste ni årene i Kina, sier Røsholm, som forteller at han har kjøpt drømmebåten, og skal trappe ned mot en pensjonstilværelse med mye seiling.

–    Planen er å seile hele norskekysten, deretter Østersjøen og senere går nok ferden sørover. Foreløpig holder jeg meg nær hjemmehavn fordi min far er syk, forteller Røsholm til Seilas.

Han omtaler den nye båten sin som flytende sommerhus, som er komplett utstyrt med watermaker, generator og alt man trenger for langtur. Jomfrutur var med datter og svigersønn i påsken. Været var så bra at de kunne spise ute i cockpiten hver dag. Havnene var dessuten fulle av norske båter allerede. – Det var rene sommeren, sier Røsholm.