Båt i biltaket, men ingen forsikring

En seilbåt falt på Christian Langlos bil, men forsikringsselskapet kvier seg med å utbetale.

Publisert Sist oppdatert

Christian Langlo Oslo Yachtservice var på oppdrag for en kunde på fredag, og hans bil bidro til at skadene ikke ble lang verre. Langlos bil tokk i mot for seilbåtens fall og hindret at flere båter veltet som dominobrikker, men allikevel vil forsikringsselskapet at Langlo skal betale for skadene på bilen selv.

– Jeg hørte at det veltet utenfor. Og plutselig braket det voldsomt, forteller en småskjelven Christian Langlo fra Oslo Yachtservice til Seilas på fredag. Firmabilen ble presset ned bak på venstre side.

–Hadde ikke den stått der hadde skadene blitt betydelig større, og seilbåten han selv satt og jobbet i hadde fått langt større skader, fortalte servicemannen til Seilas rett etter ulykken.

Les om båtveltet her.

Samme selskap

Det var en First 40.7 som veltet først, og dro med seg en X-37 på veien. Den var X-Yachten som havnet på Langlos tak. Gjensidige som har forsikret Langlos bil vil ikke betale for skaden. Gjensidige har også forsikret X-37 som havnet på bilen. – «Et hendig uhell», er forsikringsselskapets svar til bileieren. De sier også «Ikke noe uaktsomt som har skjedd».

Forsikringsselskapet mener at Langlo bør ta kontakt med eieren av First 40,7, men det mener Langlo er feil.

– I en kjedekollisjon er det bilen som kjørte inn i deg som skal dekke skaden, ikke bilen som startet kjedekollisjonen, forteller den uheldige bileieren til Seilas. – Men det er vel Solvik som har vært uaktsom. Firsten som veltet stod med bredsiden til vinden med et stort telt over dekk, og masten oppe. Båtens støtter klarte ikke å stå i mot vindpresset.

Båthavnen betalte

– Når båtene veltet på Blommenholm for noen år siden hadde ikke den første båten som veltet forsikring. Det var til slutt båthavnens forsikringsselskap som måtte betale.

Dyr bilskade

Christian Langlos firmabil kan kjøres, men overbygget er skjevt, og han kan ikke åpne bakdørene. Han er redd for at reparasjonen vil bli kostbar.