Astri (6) gleder seg til seilsesongen starter, og lader opp med «Den lille havseileren»
Pål og Pauline har vært innom redaksjonen for å vise frem den nye boka som nettopp har kommet fra trykkeriet.

Barnebok om regattaseiling

Pauline Book Bratbak har skrevet en bok som skal spre gleden av seiling. Vi har latt Astri på seks år «teste» boka.

Publisert Sist oppdatert

Ideen til boka ble klekket ut mens vi seilte med barna til Karibia i 2008 og 2009, forteller Pauline Book Bratbak fra Åsgårdstrand til Seilas. Det var Paulines mann Pål som kom opp med ideen, mens boka er signert Pauline.

Sissel Endresen har illustrert boka, og er med å løfte boka.

Pål og Pauline seilte ARC med tre barn. De stilte med feltets minste båt, men vant. Les sak her

First 31.7

– Boken om Den lille havseileren handler om seiling, vennskap og mestring, og fargerike tegninger er med på å vise opplevelsene til den lille seilbåten. Tanken bak boken er å formidle noe av spenningen og gleden ved å seile. Den lille havseileren er opprinnelig vår tidligere seilbåt «Madonna», av typen Beneteau First 31.7. Omkring 30000 nautiske mil (en strekning tilsvarende en gang rundt jordkloden) ble tilbakelagt i løpet av de seks årene båten var vår, og vi har gjort mange erfaringer med båten. Handlingen i historien om «Den lille havseileren som seiler regatta» tar utgangspunkt i egne opplevelser. Våre barn har alltid vært en viktig og selvskreven del av mannskapet ombord, og det har derfor vært en stor glede å lage en bok som har til hensikt å formidle seilglede til barna, skriver Pauline Book Bratbak om boka

Skagen Race

Boken handler om en regatta til Skagen, og det er lett å kjenne seg igjen i HH Skagen Race. Nattseiling er bokas spenningshøydepunkt. Selv rundingen av merket ved Brofjorden er med.

I 2006 var en tøff Skagen Race for familien. Vindmåleren viste 39 knop, eller neste 20 m/s. Les: Tøff seilas for mor og barn

Fornøyd testleser

Min datter Astri likte boka god som kveldslektyre, og ville gjerne at boka ble lest om igjen kvelden etter. Boka har en passe lengde som kveldslektyre. Den egner seg også for barn som skal lære seg å lese. Astri som går i første klasse var litt misfornøyd med at bokstavene stod på tegningene.

Pål og Pauline har finansiert utgivelsen av boka selv, og den er gitt ut av Licentia Forlag. Du får kjøpt boka her.

Den lille havseileren er full av fargerike tegninger. Astri likte denne best. Den viser «Madonna» runde Brofjorden.