Seil-Norge er samlet i Skagerrak
Seiling som helårssport

Seiling som helårssport

Vestlendingene på Seiltinget påpeker at seiling er en helårsaktivitet, når kursen stikkes ut for Norges Seilforbund.

Publisert Sist oppdatert

Color Line, Skagerrak

Norges Seilforbund (NSF) vil nå ut til flere seilere i årene som kommer. Historisk har kappseilerne vært i fokus. Nå vil NSF jobbe mer for turseilere og langturseilere. Under mottoet «Seilglede for alle« legger styret i NSF nå frem en handlingsplan for seilsporten de neste fire årene.

Målet er å snu en trend med synkende medlemstall for seilforeningene, og øke medlemsmassen med 20 prosent de neste to årene. Antall medlemmer i seilforeningene dag utgjør snaue 30.000. For å øke medlemstallet vil man samarbeide med seilbåtforhandlere og seilskoler.

Styreleder Petter Larsen forteller at hovedmålene er at alle seilere skal være medlem av en lokal seilforening, man skal øke rekruttering og bredde, styrke finansiering og økonomi, styrke frivilligheten og styrke toppidretten. En vesentlig del av forbundets økonomi i dag utgjøres av midler fra Idrettsforbundet og Olympiatoppen.

Natur og miljø

Et av målene er å gjøre seilsporten til en av landets mest anerkjente sommeridretter. Dette målet ble utfordret av delegater fra Vestlandet, som mener at seiling er en helårsaktivitet mange steder i landet.

Pål Kragset etterlyste også mer konkrete tiltakt for styrking av forbundets økonomi. Han hevder at NSF må bli flinkere til å selge produktet seiling til næringsliet, slik Ålesund har lykkes med i forbindelse med sommerens VM i 2,4 Meter-klassen.

– Vi må selge sporten bedre med vekt på natur og miljø, sier Kragset.

Seilas.no følger seiltinget denne helgen