Messeåpning med sjøfartsdirektøren og kronprinsen

Sjøen for alle 2011 ble åpnet i dag klokken 1200 av sjøfartsdirektør Olav Akselsen. Kronprins Haakon var også til stede.

Publisert Sist oppdatert

MESSEÅPNING: Kronprins Haakon og Thomas Oksmo fra Quantum Sails.

Lillestrøm,

Sjøfartsdirektøren innledet sin åpningstale med en sin egen frie oversettelse av Pompejus den Stores kjente valgspråk «Navgiare necesse est, vivere non est necesse» (seiling er nødvendig, å leve er ikke nødvendig). Men i motsetning til den romerske generalen understreket Sjøfartsdirektøren at det også er nødvendig å leve.

Med henvisning til dette tok sjøfartsdirektøren opp sikkerheten til sjøs.

– I fjor omkom 33 personer i forbindelse med fritidsbåtbruk, som er omtrent det samme som tidligere år. Det typiske offeret er fortsatt voksne menn over 40 år uten vest, opplyser Akselsen, som håper at det på sikt blir like selvfølgelige å bruke vest i båt som å bruke bilbelte i bil.

Tiltak for fisketurister

Blant dem som drukner fra småbåter i Norge er stadig flere utenlandske fisketurister. Akselsen lovte at det derfor skal settes i gang spesielle tiltak rettet mot denne brukergruppen.

Kronprinsbesøk

Også H.K.H Kronprins Haakon var tilstede og snakket med flere av utstillerne i hallen i forbindelse med åpningen. Kronprinsen fikk med seg både blomster og en utgave av den rykende ferske «Seilerboka» til Magne Klann før han forlot messeområdet.

Kronprins Haakon fikk overrakt blomster og Magne Klanns bok.
Sjøfartsdirektør Akselsen.