«Fram XVI» er solgt, men blir i Norge

Det er gjengen bak Wolfpack som har kjøpt Kongens TP 52 og vil bruke den ekstreme båten til både regatta og corporate seiling.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kom frem til en muntlig enighet på mandag, og vil overta båten før sesongen starter, forteller Grant Larsen fra Sandefjord til Seilas. Han er styreformann i Wolfpack AS som han eier sammen med Per Gunnar Rasmussen og Thomas Nilsson og det er Wolfpack AS som vil stå som eier av båten. Wolfpack har tidligere eid Farr 40’en «Wolfpack», og kjøpte i fjor X-41 med samme navn for å seile VM i Arendal. Wolfpack Racing Team vil fortsette i X-41 selv om de nå også får kongens båt.

Være med på det meste

– Vi satser på å seile alle de største regattene her til lands med Færdern og Shetland Race som mulige høydepunkt denne sesongen, men planene er ikke spikret helt enda, vi er nemlig åpne for det meste. Båten vil ha en hjemmehavn på Østlandet, men vil ta en lengre tur til Vestlandet etter sommerferien. Vi skal seile med et godt og erfarent lag, men ønsker også unge ivrige seilere om bord. Det er min kompanjong Thomas Nilsson som vil ha ansvaret for det regattatekniske og sammensetningen av laget og han vil ha en sentral rolle ombord, forteller Larsen til Seilas.

Volvo Ocean Race

– Volvo Ocean race som starter i november er en av mange grunner til at vi kjøper båten, forteller Larsen som til daglig er leder for Volmax. Volmax er en kjede som forhandler Volvo lastebiler. Kongens båt vil derfor også bli brukt til kundeseiling for både Volmax og TruckNor – hvor Per Gunnar Rasmussen er en av eierne. Både Volvo, TruckNor og Volmax satser på seiling, og med Volvo Ocean Race blir dette enda viktigere.

Sporty kunder

– Det blir mange trailersjåfører ombord i den avanserte regattabåten denne sesongen, forteller Larsen. Vi har hatt stor suksess med slik kundeseiling tidligere, og våre sjåfører setter stor pris på å komme på sjøen. Det er masse tak i dem, og de er ikke dvaske kontorrotter. Sjåførene er veldig praktiske, og skjønner utvekslinger og kreftene om bord og tar seilingen veldig fort