Mange innspill til Seilforbundet

Før innlveringsfristen for innspill til NSF ultøp er det kommet mange spennende innspill som nå skal evalueres før Seiltinget.

Publisert Sist oppdatert

Styret i NSF nedsatte ifjor høst en gruppe, et strategiutvalg, som skal utarbeide et forslag til forbundets fremtidige strategi.

Utvalget ønsker at seilforbundet skal favne videre for å øke oppslutningen om seilsporten, med et større antall seilere knyttet til den organsierte delen av idretten som resultat. Med dette som utgangspunkt har man delt seilerne inn i følgende fire kategorier:  ”Kappseileren”, ”Tur- og familieseileren”, ”Eventyrseileren” og ”Den Seilinteresserte”. 

For å finne ut hvilke virkemidler som må til for å skape et forbund for alle seilere ble alle landets seilforeninger og kretser invitert til å komme med innspill. Strategiutvalget som ledes av Hans Egil Eriksen har arbeidet videre med saken og basert på dette, har styret signalisert at de vil legge frem et forslag til langsiktig strategiplan, samt en handlingsplan for kommende tingperiode som baserer seg på prinsippene i denne.

En annen sak som har vært ute på høring er lisenssaken, hvor det er skissert tre forskjellige alternativer for hvordan man kan opprettholde de inntektene som seiltinget i 2009 fastla. Nå foreligger i alt 27 høringsuttalelser, tre fra kretser og 24 fra seilforeningene. I følge seilerpresident Peter L. Larsen er det stor spennvidde i uttalelsene og en del ønsker alternativ III som vil si avvikling av lisens, og kompensere dette med kontingentøkning. Men han registrerer at flertallet av de foreninger og kretser som har uttalt seg synes å peke på alternativ I eller II, som innebærer en fortsatt lisensordning i en eller annen form, som fortsettelse av systemet man fra 2010 sesongen hadde innført som prøveordning. Det fremgår også at motstanden mot økt kontingent ikke sitter like tungt som det som kom til uttrykk ved siste seilting, men at de fleste ikke er villige til en så stor kontingentøkning som en avvikling av lisensordningen fra 2012 ville innebære.

Styret skal i sitt kommende møte den 23.02. vedta sin innstilling i saken. Iflg presidenten vil man her trolig ikke komme med en entydig anbefaling til Seiltinget 25. - 27. mars, men i stedet presentere et mindre antall alternativer som kan gi tingdelegatene noen reelle valg.

Til Seiltinget er det også kommet  Inkomne saker fra OAS som vil se på komite- og utvalgsstrukturen i NSF, fra Sandefjord Seilforening som vil avvikle Stor NM, fra Florø Seilforening som vil at StorNM skal arrangeres annethvert år og fra Nesodden som ønsker en klargjøring rundt de endringer som ved forrige seilting ble besluttet for Toppseil.