15-årige Laura Dekker krysset Atlanteren alene

Laura Dekker ble forsøkt stoppet av det nederlanske rettsapparatet, men fikk omsider lov til å seile jorden rundt alene. Nå har jenta krysset Atlanteren.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for sin unge alder er Laura Dekker en erfaren seiler. Men selv om hun fikk lov av sin far til å gjennomføre den planlagte seilasen i fjor, ville det nederlandske barnevernet det annerledes. Etter en lang såpeopera som involverte hjemsendelse fra England, foreldrenes delvis motstridende innspill, barnevernets midlertidige overtagelse av foreldreretten og til slutt et mystisk forsvinningsnummer til Karibia, med etterfølgende undersøkelser av psykologer, skulle hun likevel få lov til å kaste loss.

Les: Retten nektet jente å seile

Krysningen av Atlanteren tok 17 dager fra Kap Verde. Seilbåten er en 38 fots Jeanneau. Krysningen av Atlanteren er starten på jordomseilingen. Planen er at hun fortsetter fra Caribien, gjennom Panama-kanalen og videre ut stillehavet. Jordomseilingen kan følges på lauradekker.nl.

– Det var to-tre ganger jeg tenkte, hvorfor i helvete gjør jeg dette. Men det gikk fort over, sier Dekker, og legger til at hun har hatt en fantastisk opplevelse på havet. Videre seiler hun uten noen form for tidspress.

– Jeg ønsker bare å være i Panama-kanalen i april, mai, sier hun.

Selv om Laura Dekker bare er 15 år er hun ikke den yngste som har krysset Atlanteren alene. I 2007 tok engelske Michael Perham seg over, bare 14 år gammel.

Les om Michael Perham her.