Ute av XPO: Rune Nilsson

Xpo Group reddet ved akkord

Eierne bladde opp og kreditorene aksepterte 25 prosents dividende. Xpo Group er dermed reddet unna skifteretten, men akkorden satt langt inne.

Publisert Sist oppdatert

Steff Herbern satt lenge med nøkkelen til akkorden i Xpo Group. Først da samtlige av de andre kreditorene ville akseptere 25 prosen dividende, som de ble tilbudt ved at eier Jahr Gruppen tilførte ca en million kroner i frisk kapital, gikk Herbern denne uken med på å la selskapet få slippe unna skifteretten.

- Jeg var egentlig mest interessert i en konkurs, men det ville ødelegge oppgjøret for alle de andre. Derfor fulgte jeg etter, sa Steff Herbern som hadde flere hundre trusen i uoppgjort havneleie på Herbern Marina, Aker Brygge. - At Jahrbrødrene forsikret meg om at det ikke ville bli gjenopptatt aktivitet i selskapet og at deres investering hovedsaklig var skattemessig motivert, gjorde beslutninghen lettere å ta, sier han.

Dermed er trolig Xpo navnet borte fra båtbransjen for godt. Rune Nilsson, som frontet selskapets aktiviteter, er idag daglig leder i selskapet First Class Yachting.