Kald seilas mot Middelhavet

Petter Noreng seiler «Xxtreme», en 60 fots trimaran sydover. Han har laget en film som viser alle lagene klær han har brukt.

Publisert Sist oppdatert

Det er tøft å seile på denne årstiden. Det har Petter Noreng erfart. Han publiserer sine opplevelser fra transportseilasen fra Norge til Middelhavet på sin Facebook-side. Her er noen høydepunkt. Nå befinner trimaranen seg ved Kapp Finisterre etter 2,5 døgns seilas over Biscaya.

20. Oktober

Værfast Kiel. Vi var halvveis gjennom kanalen da vinden kom, båten gikk baklengs, så vi måtte returnere i over 8 knop bare på riggen. Ja det ble en spennende landing når man gjør over 4 knop forover i full revers. Men kan man kjøre båt, kan man kjøre båt

9. November

Jeg er i Cowes etter 20 timers seilas fra Rotterdam. Har nå mer en nok mer at båten ikke blir knust i brygga, lange tider marsjet vi 20 pluss på stag seil. Det blir ikke kaldt a seile HH Skagen Race etter dette.

10. November

Endelig Frankrike etter en fantastisk kryssing av kanalen , 3 rev, genoa, steady 18 til 23 knop. Litt arbeid på båten etter Rotterdam-England turen men ingen ting uoverkommelig. Forresten lite seilbåter a se om dagen ?

20. November

Utenfor Brest var ikke spøk i natt, for dere som har sett Ouessant og det Strait of Hell (står merket i kartet) 18 knop boatspeed og 8 til 9 over grunn, say no more, men Biscaya ser lovende ut de neste dager, men doublehanded er kaldt og slitsomt.