Erfaren 20-åring valgte minste båt

Svenske Olle Ljungdahl som fikk plass på "Honningpupp II" er langt fra noen førstereisgutt.

Publisert Sist oppdatert

"PUPPEN: Den lille norske Comforten 32 fikk klistret sitt artige navn "Honningpupp II"på hekken i Las Palmas etter mange år uten synlig navn.

I dagene før ARC-starten kryr det av håpefulle unge mennesker som øsnker å få plass på en båt over Atlanteren. For å bli tatt med om bord må man kunne bidra med noe, det holder ikke bare å "ha lyst" til å seile over.

Blant dem som har fått hyre er svenske Olle Ljungdahl, som fikk bli med den norske Comforten "Honningpupp II"

Unggutten har allerede seilt ARC en gang, og er ifølge vertsbåten en god ressurs å ha med over Atlanteren.

Her er nordmennenes beskrivelse av sitt svenske mannskap:

–Til tross for sin unge alder (20) har vår svenske allerde rukket å seile jorden rundt! Nå seiler han ARC for andre gang – sist i en gigantisk Hallberg-Rassy 56, nå i Honningpupp II – ARC-ens minste.

Styrmann, fokkeslask, rekkeflesk eller 1. fender? Vel, vårt mannskap må regne med å utføre alle oppgaver om bord – i likhet med oss.

Under ser du en herlig blanding av erfaring, pågangsmot, kynisk opportunisme og rå styrke.

Den stående ordre er: «Man skal ikke få bommen i hue, man skal holde seg om bord – og for øvrig kan man gjøre hva man vil!»

 Foruten å være en rev på seiling, er Olle en racer på longboard (langt skateboard) og en djevel til å lage sashimi. Det siste kan bli en nyttig egenskap etterhvert som vi trekker svære rugger opp fra Atlanteren.

Svensken er også utstyrt med en formidabel stayer-evne, noe han blant annet viste da han overlevde tsunamien. Svømmende midt i bølgene!