Seilforbundet søker innspill fra foreningene

Seilforbundet søker innspill fra foreningene

I et forsøk på å nå alle seilere søker nå Norgers Seilforbund innspill fra seilforeningene til en ny strategiplan som i første omgang skal behandles på det kommende seiltinget.

Publisert Sist oppdatert

Hans Egil Eriksen er leder i strategiutvalget og sammen med presidenten Peter L. Larsen har han sendt dette skrivet til alle landets seilforeninger:

Styret i NSF har nedsatt en gruppe (Strategiutvalget) som skal utarbeide et forslag til forbundets fremtidige strategi.

Arbeidet ble igangsatt med bakgrunn i den kjensgjerning at aktivitetsnivået innenfor seiling var økende, og at forbundets medlemstall ikke fulgte samme positive trend. Det ble derfor satt spørsmålstegn ved hvem som er målgruppen til NSF, og hvordan man kan favne hele seilsporten.

Med utgangspunkt i dette, ble våre ”kunder” delt inn i følgende fire kategorier:  ”Kappseileren”, ”Tur- og familieseileren”, ”Eventyrseileren” og ”Den Seilinteresserte” (bilde 1). Videre ble våre ”samarbeidspartnere” definert (bilde 2), og likeledes NSF sin rolle og ansvar som forbund (bilde 3).

 

Neste steg i verdikjeden er å finne ut hvilke virkemidler som må til for og skape et forbund for alle seilere. Vårt mål er å få flere til å seile og flere medlemmer i seilforeningene. Det vil styrke både lokalforeninger og forbund og sette oss i stand til å utrette mer til felles nytte og glede.

 

Vi håper derfor at så mange som mulige besvarer og gir innspill på vår første spørreundersøkelse som ligger vedlagt skrivet tkil forenkngene. Dette er en god mulighet for ditt organisasjonsledd til å påvirke veien videre. Svarene her vil danne grunnlaget for vårt videre veivalg, som skal vedtas på Seiltinget i mars 2011.

 

På forhånd takk for ditt innspill.

 

Med vennlig hilsen

NORGES SEILFORBUND

 

Peter L. Larsen, President                                                                       

Hans Egil Eriksen, Leder i Strategiutvalget

 

Praktiske spørsmål rundt besvarelsen kan rettes til utviklingskonsulent Vibecke Schøyen i administrasjonen – tlf 21 02 97 14 eller e-post: vibecke@seiling.no