Tollsak opp neste uke

Svenske Kjell og Cecilie Olsson nekter å betale  201.474 kroner i tollavgift for å ha etterlatt båten i Norge vinteren 2008 til 2009. Saken kommer opp neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 9. November kommer saken opp i Oslo Tingrett. Det svenske ekteparet har fått støtte av Kryssarklubben i saken, som har fått stor oppmerksomhet i svenske og norske medier.

Det svenske paret Cecilia og Kjell Olsson la i 2008 igjen sin 33 fots seilbåt i Mo i Rana for vinteropplag. De skulle fortsette sin turseilas i Norge neste sommer. Opplaget resulterte i et krav på over 201.474 kroner i moms og hk-avgift. Paret nekter å betale, og dette er grunnen for at det neste uke blir rettsak.

Kjell Olosson mener at kravet er ugyldig siden det henvises til en lov som først trådte i kraft etter første januar 2009, etter at båten ble tatt på land. Han representeres av advokatfullmektig Jarle Nordal i Tax Advokatfirma.

Seilas har fulgt saken i en omfattende artikkelserie, og problemene utenlandske båtturister opplever i Norge er hovedsak i Seilas 8, som er i salg nå. Her er noen av sakene som tidligere er publisert:

Tar tollkrav til retten

Facebookaksjon mot tollregler

Seilere må forlate Norge

Båtturister føler seg uvelkomne til Norge. Dette er hovedsaken i Seilas 8 i år, som du finner i digital utgave  her:

Seilas 8