Ny storforening i Oslofjorden

Styrene i Vestfjordens- og Bærum Seilforening slår seg sammen og bygger felles seilsportanlegg ved Lysakerfjorden.

Publisert Sist oppdatert

De to foreningene som sammen blir en av Norges største med vel 1000 medlemmer, fattet vedtak om sammenslåing på de respektive foreningenes generalforsamlinge igår. Den nye foreningen skal hete Bærum Seilforening og blir landets nest største eller tredje største seilforening, omtrent på størrelse med Asker Seilforening, men betydelig mindre enn KNS som har mer enn 4000 medlemmer. Sammenslåingen blir effektiv per 1/1/2011.

Et interimstyre på åtte personer skal forberede årsmøte i nye Bærum Seilforening, som vil bli avholdt tidlig i januar.

Dette består av

Trond Aasland

Vidar Utne

Inge-Magnar Olerud

Kjerstin Small

Susan Berentsen

Birger Jansen

Arne Hammersland

Olav Nygaard

Hovedmotivet for sammenslåing er å bygge et nytt felles seilsportsanlegg på Fornebu ved den gamle sjøflyhavnen. Dersom alt går etter plan skal bygging av det nye annlegget starte i 2012. Interimstyret skal foreslå budsjetter og planer for dette prosjektet samt å foreslå styret i den sammenslåtte foreningen til det konstituernede møtet i januar 2011. .

Den nye Bærum Seilforening blir en maktfaktor i norsk seilsport med sterk sportslig forankring i Snipe og jollemiljøene. I tillegg står forenngen som arrangør av en av landets mest populære regattaer, HH Skagen Race. Legger man Stor-NM i 2010 til grunn ville foreningen ha vært den største seilforeningen målt i antall deltakere, og den ville ha hatt flest deltakere i mange av Norgescup regattaene.

Med den nye basen ved Forneby i Lysakerfjorden og KNS på Bygdøy-siden er det lett å tenke seg at de tre foreningene vil ha en sterk slagkraft og være istand til å påta seg betydelige arrangementer i fellesskap.