Facebookaksjon mot tollregler

Kommentarene hagler til Seilas-artiklene om utenlandske seilere som tvinges vekk av norske tollregler. Nå er det opprettet aksjonsgruppe på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

www.facebook.com/group.phpSeilasartiklene om de utenlandske seilerne som ikke får overvintre i Norge uten å sette båten på tollager, og i tillegg betale stort depositum, har avstedkommet mange kommentarer på nett.

Blant dem som har engasjert seg er Geir Gundersen, som sist helg har opprettet en gruppe på facebook for å påvirke politikerne til å endre regelverket.

–    Det er jo helt opplagt at denne regelen har uheldige konsekvenser og at andre land har greid å finne andre løsninger. Da er det vel bare å brette opp ermene og få til en endring! Skal vi starte en facebook-gruppe for dette? Skriver  Geir Gundersen på forumsidene til Seilas.

Du kan melde deg inn i gruppen som vil la utenlandske båtturister får overvintre i Norge her

«Norge»

– Her på Sunnmøre hadde vi i fleire år besøk av ein franskmann som dreiv med "Ski et voile" i Sunnmørsalpane. Grupper frå Italia, Sveits og Frankrike var over seg av begeistring for kombinasjonen segling og ekstremskikøyring. Denne mannen vart ein sann Norgesvenn - han kalla endåtil båten sin "Norge" og ei av døtrene Solveig - men det tok brått slutt. Ein dag han kom ombord var luka plombert av tollvesenet. Lang historie kort: Han fekk krav om å betale moms på båten, og måtte dermed selge "Norge" her. Han har ikkje besøkt dette landet sidan, og eg veit at han har advart sine mange ski- og båtvenner i Frankrike mot å reise hit, skriver Harald VI i en kommentar til en av Seilas-artikene om de norske tollreglene.

Ønsketurister

– Dette er bare trist, trist, trist. Vi har sannynligvis den flotteste kyst i verden for seilere. Innovasjon Norge får store beløp for å promotere turisme, og mange av seilerne er ofte pengesterke som har anledning til har råd til det norske kostnadsnivået. Med andre ord en ønsketurist. Tollmyndighetene følger naturligvis de regler som de satt til å effektuere, det er derfor politikeren som må trå til her. Om ikke la oss bytte, skriver Ottar i en kommentar på seilas.no.

Les flere kommentarer under artikkelen om dårlig norgesreklame her

Du finner Facebook-gruppen her.