Alene rundt jorden uten erfaring

Alene rundt jorden uten erfaring

I dag er det ikke lenger en sensajon at jenter seiler alene jorden rundt, men det var da 18-årige Tania Aebi ble sendt alene rundt jorden i 1985. Lese den spennende boken «Jomfruturen».

Publisert Sist oppdatert

Tania (18) på Jordomseiling «Kunne du tenke deg å sende tenåringen din alene på jordomseiling?» Tania var knappe 18 år da faren ga henne den store utfordringen; å seile jorda rundt i en liten båt - helt alene.

Ungjenta hadde vært gjennom en turbulent barndom og livnærte seg som sykkel­bud i New Yorks trafikkerte gater. Hun tok utfordringen, la av gårde med minimal erfaring i å seile og enda mindre i navigasjon og praktisk båthold. At hun i det hele tatt over­levde er vel nærmest en bragd i seg selv. Historien tar oss med på en vill ferd i en knøtt liten båt, der lær­dommen må komme raskt, helst før neste storm, nestenkollisjon eller lekkasje.

Og Tania skal ikke bare seile, hun må livnære seg ved å skrive artikler og hun må følge en beinhard tidsplan for å nå rekorden om å bli den yngste jordom­seileren i historien. Boken er også en hyllest til havet, til kjærlig­heten og til selve livet, sett fra en pur ung kvinnes sinn - en uforglemmelig historie.

Boken gis ut av Flyt forlag og kan kjøpes i våre nettbutikk. Veil pris kr 249,-