Eirik feiret ett års dag 4. mars.
Familien på tre blir snart fire

Mannskapsforøkelse – igjen!

Jordomseilerene Heidi Våge og Eivind Bogerud venter barn til høsten om alt gå bra.

Publisert Sist oppdatert

Mail fra Empire.

Det ser ut til at lille Eirik ikke blir den eneste unge matrosen ombord på Empire til høsten… Om alt går slik det ser ut per i dag mønstrer nytt mannskap på i november. Hadde Eirik skjønt hva som er på gang, hadde han helt sikkert blitt hoppende glad over å få en liten lekekamerat om bord.

Tilbake til Australia

Heidi, Eirik og Eivind har en lang seilas foran seg om de holder dagens plan, som er å seile tilbake til Yamba, der også Eirik mønstret på – i mars 2009. Empire befinner seg nå sør i Malaysia. 4000 nm skiller skuta fra målet i New South Wales, Australia. Man kan vel kalle det ”lang reisevei til klinikken”?

Klarer seg bra

Eirik som fylte 1år 4. mars har funnet formen ombord. Han lærte seg å gå allerede da han var 10 måneder gammel og balanserer nå kjekt rundt i cockpiten. Sikkerhets sele godt festet ombord har blitt en fast del av hans hverdag. Har han muligheten er han både høyt og lavt – som de fleste barn på den alderen. Forskjellen er bare at Eirik kravler rundt på en seilbåt på laaang tur.

Flere sikkerhetstiltak har de siste ukene sett dagens lys. Kaptein og Styrmann må gå med høye kne løft for å komme over le trekkene som avgrenser Eiriks utfoldelses mulighet under dekk et ubevoktet øyeblikk. Sikkerhetsnettet som tidligere gikk langs med rekka er nå utvidet til også bak på hekken.

Sydøstover

Alt er vel med den blivende mor og resten av mannskapet. Empire regner med å kaste loss fra Puteri Harbour i Malaysia etter påsken. Om det blir Darwin, Gove eller Thursday Island som blir første stopp i Australia vil vind og føreforhold avgjøre. Planen er å seile direkte fra Malaysia, med mulig bunkring av diesel i Indonesia om vinden skulle utebli. Styrmannen er spent på om sjøsyken også denne gangen vil melde seg under graviditeten. Om Empire faktisk setter kursen mot Australia vites først helt sikkert etter ultralyd undersøkelsen kommende fredag...

Ship O’hoi!

www.sy-empire.com

empire@sy-empire.com