Best til lands og vanns

Kari Schibevaag vant i helgen verdensmesterskapet i snøkiting. For bare kun få måneder siden ble hun vinner av verdens- cupen på vann. Nå gjør hun det igjen på snø.

Publisert Sist oppdatert

Kari Schibevaag vant i helgen verdensmesterskapet i snøkiting. For bare kun få måneder siden ble hun vinner av verdens cupen på vann. Nå gjør hun det igjen på snø. Kari er den eneste i verden som ligger på førsteplass både på vann og snø i kiting. – Jeg har satset snart fire år og endelig kommer gevinsten for alle timene jeg har tilbrakt med kiten, sier Kari Schibevaag.

Hun har ikke fått trent så mye på snø i år, men sier at alle de timene hun har brukt på vann hjelper selvsagt på snøen også.

Verdensmesterskapet ble holdt i Reschensee som ligger helt nord i Italia. Konkurransen ble holdt på et vann med ikke for mye snø. Kari sier det var litt dårlig forhold til å holde freestyle-konkurranse, det var mye is og lite snø på vannet.

– Jeg liker ikke å kjøre freestyle når det er slik, for det er veldig lett å skade seg. Du kunne se på utøverne at alle var litt redde for å ødelegge seg, både gutter og jenter. Vi kjørte også racing og her var forholdene perfekte. Vi fikk stor fart og løypen de hadde satt opp var bra å kjøre. Racing går ut på at alle starter likt, du kjører rundt en løype som er satt opp og førstemann i mål vinner. Det er utrolig gøy å delta her, også spennende og se på for publikum. Du kan se kiter vikle seg inn hverandre og folk sloss om plassene sine under racet.

– Jeg håper å kunne få tid til å kite mer på snø i vinter for vinteren er en spesielt fin tid syns jeg, men jeg må fokusere litt på å satte sammen et racing brett og bli kjent med dette før vi starter igjen til våren. Det blir tøffe tak når sesongen startet og om jeg ønsker å være på blant de beste må jeg være klar, forteller Kari Schibevaag.