Zirk Mir.
Zirk Mir i aksjon.
Den planlagte seilingsruta for 2010- 211 med «Momo».
Sirkus på jordomseiling

Sirkus på jordomseiling

 Zirk Mir er navnet på en gruppe på fem unge menn som har kommet sammen for å realisere drømmen om å kombinere sirkusyrket med jordomseiling.

Publisert Sist oppdatert

SEILENDE SIRKUSARTISTER: Zirk Mir består av fem unge menn. fotos: Zirk Mir.

Kompaniet Zirk Mir er en gruppe bestående av fem unge menn som har kommet sammen for å realisere drømmen om å kombinere sirkusyrket med jordomseiling.

Senegal og Haiti

Den 15.april kaster de loss med sin 32 fot lange «Momo», en nederlandsk stålskute fra 1962. Turen går fra Hellas ut Middelhavet og ned til Senegal og Gambia før de krysser Atlanterhavet. I Karibia står blant annet Trinidad, Haiti og Cuba på besøkslisten, før retur til Europa via Bermuda og Azoerne i 2011.

I tillegg til å holde forestillinger i havnene de besøker vil gutta undervise og lære bort sine sirkus-kunster til barn og unge som de møter underveis, og håper samtidig å selv kunne får lære av de lokale.

Kultur-seilas

Zirk-mannskapet er inspirert av Tor Heyerdahl sine ekspedisjoner, og ikke minst hans forskning i hvordan de store verdenshavene var med på å skape forbindelse mellom urkulturene.

Brødrene Jacob Emil Klingen Borg og Daniel Klingen Borg, og Igor Axel Malthe Thomassen har kjent hverandre siden barneskolen og vært i Danmark og Moskva for å utdanne seg til sirkusartister.

De to brødrene Jacob og Daniel har vokst opp i teatergruppen Stella Polaris, hvor jeg, Andreas Strand Renberg, og Manuel Quemizet har jobbet. Det var slik vi alle møttes.

– Vi har alle hatt en drøm om å seile og å jobbe med teater, sirkus og musikk. I tillegg er det et tredje møtepunkt som handler om nysgjerrighet. Vi sier at dette er en oppdagelsesferd ut i verden og inn i mennesket. Det er fordi vi er nysgjerrige på verden og mennesker som bor i den. Gjennom å gjøre denne reisen, gjennom å spille gateteater og gjennom å holde kurs ønsker vi å åpne for inspirerende og kreative møter med mennesker på de stedene vi stopper, sier Strand Renberg, som er nysgjerrig på hva som vil komme ut av disse møtene med lokalbefolkningen.

Hvis du ønsker å oppleve forestillingen før gutta seiler av gårde så har de premiere og feiring av åpningen på prosjektet den 9. april på Cosmopolite. Info om hvor de spiller før avreise finnes her.