Søk i arkivet

Torsken på museum

Torsken har spilt en viktig rolle i Norge gjennom hele vår historie. Nå er den blitt hedret med en egen utstilling på Norsk Maritimt Museum i Oslo.

Torsdag 14. januar kl 13.00 åpner Ingrid Espelid Hovig utstillingen Se Torsken! på Norsk Maritimt Museum (tidligere Norsk Sjøfartsmuseum). Vår kjente fjernsynskjøkkensjef kaster glans over fisken som har vært sentral i hennes formidling av sunn matglede.
     Utstillingen handler om en kulturarbeidende fisk de fleste nordmenn har et forhold til. Torsken kan være mølje på middagsbordet, juksafiske i late sommerkvelder, børsvinner med Aker Seafood og bærebjelke i mange kystsamfunn – det er en fisk med mange oppgaver. Torsken er både EU-tilhenger og EU-motstander. Den har vært kilde til mange konflikter, men også til fredelig handelssamkvem i århundre.
     Utstillingen er laget av Tromsø Museum – Universitetsmuseet, og springer ut av et tverrfaglig forskningssamarbeid. Se Torsken! viser at våre forestillinger om torsken er skapt gjennom vitenskapens og politikkens håndtering av den. Utstillingen fører torsken inn i vårt eget samfunnsbilde.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen