Tommy Bergman seiler Drake

Askermannen Pål Gabrielsen har kjøpt Odd Roar Lofterøds nyeste Drake. Med seg på laget får han Tommy Bergman som skal holde i pinnen

Publisert Sist oppdatert

Tommy Bergman er en av landets beste og mest rutinerte seilere. Allerede tidlig på syttitallet var han en av verdens beste Ynglingseilere, den gang «Luringen» var en Yngling. I det siste er det blitt mindre baneseiling på den evigunge 70 åringen som det stadig er vanskelig å slå i kappseilas. De siste 20 årene  har han hevdet seg i LYS klassen med sin Finngulf 39, men også gjort en og annen gjesteopptreden som «hired hand» i andre båter, senest i VM for X-99 sist sommer.

Nå gjør Bergman imidlertid comeback som baneseiler. Pål Gabrielsen skal delta i Drakeklassens regattaer til sommeren. Båten er bygget i kaldbakt finér hos Petticrow i Storbritannia og har med Lofterød til rors vunnet klassen ved Hankø Race Week flere år i strekk. Tommy Bergman blir rormann ombord når regattaene ikke kolliderer med dem han kan seile i egen båt. Den første regattaen blir imidlertid i leid båt, og den går i St. Tropez i februar. Bergman er spent på hvordan det blir å seile på bane igjen, men sier til Seilas at det kribler i den gamle kroppen.