Norsk Sjøfartsmuseum bytter navn

Norsk Sjøfartsmuseum bytter navn

Fra 1. januar 2010 vil Sjøfartsmuseet på Bygdøy kjennes under navnet Norsk Maritimt Museum. Navnebyttet markerer at museet med fortsettelsen av sitt omfattende rehabiliteringsprogram i årene frem mot 2014 vil fremstå som nytt og mer omfattende enn tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Ny resepsjon, butikk og café er allerede på plass. Biblioteket er totalrenovert og sterkt utvidet.  Kunstsamlingen har fått et nytt ansikt. De neste fire år utvider og skifter museet ut alle tidligere utstillinger. Det historiske perspektivet beholdes, men det blir øket vekt på samtidsproblematikk og bredde. I mars åpner den nye basisutstillingen Skipet, en reise gjennom mer enn 2000 års skipsbygging. I løpet av 2010 omdannes den klassiske Båthallen helt med Colin Archers redningsskøyte ”Stavanger” i sentrum. Museets møte- og konferanselokaler er rehabilitert.

 

Museets fornyelse støttes av et stort partnersamarbeid hvor en rekke bedrifter og organisasjoner i hele den norske maritime sektoren deltar – rederier, verft, offshoreselskaper, bank og forsikring i maritim sektor.

 

- Det nye navnet speiler at museet skal favne hele klyngen av maritime næringer, uttaler museumsdirektør Petter C. Omtvedt. Norsk Maritimt Museum har som oppgave å formidle hele landets maritime historie og virksomhet.