Seier og overallseier i kite
Kari Schibevaag, første nordmann til å vinne verdenscupen i kite.

Seier og overallseier i kite

Under verdenscupavslutningen i Marokko satte norske Kari Schibevaag et perfekt punktum på en fantastisk sesong.

Publisert Sist oppdatert

Etter førsteplass i race og andreplass i freestyle i Essaouira i Marokko vant hun verdenscupen i kiting på vann sammenlagt. Hun vant i tillegg grenene race og kiteloop sammenlagt.

Det har vært en stor sesong for den norske kiteren. Hun har prestert jevnt bra, og i helgen ble det klart at en nordmann for første gang har tatt sammenlagtseier i verdenscupen.

Første norske vinner

– Det har vært en lang sesong med mange opplevelser og gode resultater. Jeg hadde en drøm om å kunne vinne sammenlagt, men tenkte ikke at det ville skje allerede i år. Å vinne sammenlagt er en utrolig følelse. I tillegg er det veldig spesielt å være den første i Norge som har klart det. Det var stort å stå på toppen av pallen sammen med utøvere som jeg så opp til da jeg begynte å kite, sier Kari Schibevaag.

Stabil sesong

Schibevaags beste prestasjon i løpet av de åtte verdenscup-rundene var i Canada. Der gjorde hun hun rent bord med førsteplass i alle disipliner. Hun har ellers vært veldig stabil hele 2009-sesongen, og det ser ut til at opptrappingen av antall treningsdager i utlandet har hatt den effekten hun håpet på.

- Jeg har tilbrakt det siste halvåret på reisefot. Nå har jeg har fått betalt for alle årene jeg har brukt på å kite. Det er utrolig stort for meg og jeg er så ufattelig glad, sier Schibevaag som slo kjente utøvere som engelske Kirsty Jones og spanske Gisela Pulido i sammendraget.

I dag reiser hun hjem fra Marokko for å feire jul sammen med til familie og venner i Stavanger. På nyåret er hun klar igjen for ny sesong på vannet.

Kari Schibevaags sammenlagtresultater i verdenscupen KPWT 2009:

1 plass overall (bølger og race)

1 plass race

1 plass kiteloop

2 plass freestyle

2 plass bølger

Ranking sammenlagt:

1. SCHIBEVAAG Kari NOR

2. KINN Kriss US

3. PULIDO Gisela

4. JONES Kirsty

Resultater Morocco :

1 race

2 freestyle

bølger (avlyst grunnet ikke forhold )

Sponsorer: Ozone, Kari Traa, Seabrokers Group, Olden, Telenor, Varme & Bad, ProLimit og Fluid/Surface.

Følg Kari på:

www.kariland.com