Seilerne trygt ute av Iran

Seilerne trygt ute av Iran

De fem seilerne som ble oppbragt innenfor Irans territorialgrense på vei til regattastart i Dubai, ble igår frigitt av iranske myndigheter

Publisert Sist oppdatert

Saeed Harib, direktøren for Dubai International Marine Club, kunne igår ønske de fem seilerne som ble frigitt fra iranske myndigheter velkommen til Dubai. Han fikk sendt en motorbåt etter seilrne og bagt dem trygt til DIMC Marina der de fikk noen tid på klubbens SPA før det ble holdt en kort pressekonferanse.

Skipperen Olly Smith forklarte at båten hadde drevet inn over grensen i vindstille og at båten, en Volvo 60 på vei til Dubai-Muscat Race, hadde ødelagt propellen. Etter at båten var blitt ført til land ble seilerne tatt hånd om, men selv om de ved et par anledninger måtte ha bind for øynene, fikk de god behandling. Maten var god og de fikk komme ut for frisk luft. Seilerne søkte om at de til og med hadde lagt på seg under det ufrivillige oppholde i Iran. For å få tiden til å gå hgadde de fått utlevert både sjakk- og dartspill, og etter et par dager lot vaktene døren til rommet stå åpent så de fikk frisk luft. 

Seilerne understreket at hendelsen ikke tok fra dem lyste til å seile i Gulfen og at de ville komme tilbake for æå delta i Maktoum Sailing Trophy ved Dubai i februar neste år. - Seilingen i Bahrain vil fortsette og vokse og vi er forpliktet til et prosjekt som går ut på å utvikle seiling i regionen, sa Smith. 

Etter pressekonferansen dro seilerne til den berømte Barasti Bar for å slappe av.

Les mer her

Claus Landmark la igår til med sin L-43 i Ras Al-Khamaih etter en grei transportetappe fra Muscat. Han ble selv oppbragt av patruljefartøy fra den iranske marine under havseilasen fra Dubai til Muscat. De var også innenfor den irabske 14 mils grensen, men slapp unna med en advarsel.