Gull-Peder på KNS møte

KNS ønsker velkommen til seilerkveld med Peder Lunde jr. den 11. november!

Publisert Sist oppdatert

Peder Lunde jr. er en legende i norsk og internasjonal seilsport. Ved siden av Hakon Barfod som har to OL gull som mannskap med Thor Thorvaldsen i Drake (1948 og 52) er Peder den eneste gjenlevende norske seiler med to OL medaljer. Med sine bravader på havet i tillegg er det ingen nordmenn med større bredde og suksess i sitt seilerliv.

Noen stikkord: Olympisk gull i Flying Duchman i Italia i 1960. Sølv i Mexico i Starbåt i 1968. 6. plass i OL i Tyskland i 1972 i Tempest-klassen.

Han var skipper og prosjektleder sammen med Stig Hatlo for Norges første deltagelse i Whitbread Round the World Race (nå Volvo Ocean Race) med Berge Viking. To deltagelser i Admirals Cup i England. Fastnet Race hele syv ganger.  Et utall klassiske havseilaser som sailing master på amerikansk Maxirater.

Peder startet også Norges første seilskole for voksne, han har sittet som medlem av International Yacht Racing Union og vært styremedlem og viseformann i Norges Seilforbund.

Han har seilt diverse klasser i Norge, bl. a. i sin raske Drake, men trives også godt i sin mer sedate havseiler Sunlight.

Peder har i sannhet sett på seiling som en ren glede, lenge før det ble motto for KNS. ”Seiling – en ren glede”, er da også tittelen på hans foredrag, som helt sikkert vil inneholde mye ”snadder” for alle seilinteresserte.

Peders foredrag starter ca kl 19.00 og for dem som øsnker det, er det en matbit å få kjøpt i KNS klubblokaler fra kl. 18.30