Kapteinen ble riktig glad da denne 12kg's tunfisken bet på kroken idet vi seilte inn til Darwin.
Det er nok å henge fingrene i mens vi venter. Eirik setter pris på å hjelpe pappa med montering av ny omformer.
Etter møte med krokodillene hadde Eirik opplevd nok spenning for en dag. Han sov søtt da skjeggdragen (bearded draggon) ville hilse på.
Prikkriks mystiske prikker.

Empire utsetter avreisen fra Australia

Egentlig var planen å kaste loss fra Darwin lørdag, men legene sliter med å konstatere hva alle de røde prikkene på Eiriks kropp skyldes.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: I marinaene rundt Darwin sluses båtene inn pga den store tidevannsforskjellen - på opptil 8 meter.

For noen dager siden fikk Eirik røde prikker i nakke-regionen som kunne likne på varme utslett. Et par dager senere begynte imidlertid prikkene å vandre rundt på kroppen, i tillegg til at prikkene ble mer hissige i farge.

Ukjente symptomer

Etter besøk hos to doktorer og ett barne-helsesenter er vi fortsatt ikke sikre på hva prikkene skyldes, men varmeutslett, allergi, infeksjon eller sandflue bitt er mulige årsaker. Heldigvis ser intensiteten til prikkene ut til å avta, samtidig som Eirik bare er glad og fornøyd – så veldig alvorlig er det nok ikke. Vi har hatt ett fantastisk år i Australia, siden vi i oktober i fjor anløp kontinentet. Mannskaps forøkelsen i mars er høydepunktet på Australiaoppholdet, men Australia har også ellers gitt oss mange flotte minner. Australia er et land og kontinent vi må tilbake til!!

Til Indonesia

Vindprognosene fremover viser særdeles lite vind for overfarten på omkring 1000nm mot Bali. Selvom Empire er tanket og klar krysser vi fingrene for mer vind, mens vi venter på at Eirik blir klar til avreise.

Du kan følge Empire på nett her

Empire treffer du på e-post her

Denne karen ble til flere middager. Kapteinen utforsket også gamle konserveringsmetoder som gravet og saltet/tørket tunfisk.