Søk i arkivet

Tor Kristian Torsvik (t.h) oppdaterer Mikkel Thommessen (t.v) om Draken
Tor Kristian Torsvik (t.h) oppdaterer Mikkel Thommessen (t.v) om Draken
Jonas Jetmann med besetning
Jonas Jetmann med besetning
Langbord til 65
Langbord til 65
God mat og god stemning
God mat og god stemning

Fest hos båtbyggerne

I går kveld var det bransjefest i trebåtbyggeriet på Sollerudstranda.  

På Sollerudstranda kystkultursenter bygges og restaureres trebåter. Til daglig lukter det sagspon og olje her, når båtbyggerne og lærlingene er i sving i den gamle hallen ved stranden på Sollerud.
 
Men i går kveld var det fest blant trebåtene. Båtliv og Seilas hadde invitert venner og samarbeidspartnere til middag i de rustikke lokalene. Et stort langbord var dekket til 65 personer mellom en Colin Archer under bygging og en Drake fra 40-tallet, som for tiden restaureres på kystkultursenteret.
 
Senteret ble startet i 1995 med restaurering av R-båten ‹Carmen›. Siden er flere skjønnheter fra verftet til Anker & Jensen blitt satt i stand igjen på Sollerudstranda. 15-20 lærlinger er blitt utdannet til båtbyggere her i løpet av årenes løp. De aller fleste er i dag i sving som båtbyggere rundt om i landet.
 
I går hadde Jonas Jetmann og hans sjarmerende besetning gjort om båtbyggeriet til festlokale med levende lys og god mat for folk i bransjen.
 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen