Hanse med Michael Schmidt i spissen ekspanderer
Hanse kjøpte Fjord for et par år siden.
Anders Johansson er markedssjef i Skandinavia.

Hanse rydder opp i Norge

Med ny ledelse i Fjord A/S rydder Hanse nå opp i Norge, og lover god service til kundene.

Publisert Sist oppdatert

Representantene for Hanse legger ikke skjul på at de har slitt med å gi kundene tilfredsstillende service i Norge. Etter litt frem og tilbake mellom Norge og Sverige er nå den nye organisasjonen til Hanse på plass i Skandinavia. To team reiser rundt i  Norge for å følge opp kunder som har behov for service.

–    Vi har fått et team fra Tyskland opp for å hjelpe oss med dette arbeidet, sier markeds- og presseansvarlig Anders Johansson i Fjord A/S.  Sammen med daglig leder Per Witte utgjør han ledelsen i Fjord A/S, som er et heleiet av den tyske båtprodusenten Hanse.

Witte og Johansson har gjennom selskapet Bryggan i Vest vært Hanseimportører i Sverige siden 1999. Nå er begge altså ansatte i Fjord A/S, som har kontorer både i Marstrand i Bohuslän i Sverige og i Leangbukta ved Oslofjorden i Norge.

Norge

Den tidligere norske Hanseimportøren, Nelson Marine, vil fungere som underforhandler på Vestlandet, ifølge Johansson. Christian Ytterborg og resten av teamet som har forhandlet Fjordmotorbåtene i Norge fortsetter som før, og Johansson understreker at medarbeiderne i Norge spiller en viktig rolle i den nye satsingen .

– Jeg tror dette blir veldig bra. Per Witte og Anders Johansson har gjort en god jobb for Hanse i Sverige, og har holdt på med dette lenge. Vi har nå team som reiser rundt i Norge, og regner med å holde på frem til september med å rydde opp, sier Ytterborg til Båtliv.

Salgskraft

Anders Johansson sier at Fjord A/S har fått større slagkraft med Hanse som eier. Nå ferdiggjøres båtene helt og holdent i Tyskland,  et tysk serviceteam er på plass i Skandinavia, og Fjord vil delta på utstillinger med hele spekteret av merkevarer og modeller, som nå omfatter Hanse, Moody, Fjord og Dehler.

–    Det er for krevende finansielt for en enkeltimportør å  håndtere alle disse merkene og modellene, ikke minst når det  kommer til messedeltagelse og markedsføring, sier Johansson.

Hanse er en børsnotert tysk båtprodusent som de siste årene har ekspandert kraftig. Selskapet produserer både motorbåter og seilbåter under merkevarene Hanse, Fjord og Moody. I det siste har Hanse også overtatt merkenavnet Dehler.

Kritikk

Den siste tiden har det kommet frem en del kritikk av servicen på Hansebåtene i Norge på debattsidene på seilas.no. Johansson erkjenner at Hanse har slitt med å gi kunder tilfredsstillende service, og sier at dette nå vil bli prioritert. Svensken Per Graune ansettes for å ta overordnet ansvar med å følge opp kunder i Skandinavia.

–    Alle i båtbransjen har hatt et tøft år. Nå gjelder det  å se fremover. Børsene har tatt igjen mye av fallet i fjor høst. Vi har fått en drømmerente i Norge og Sverige, og vi synes at salget har tatt seg opp den siste tiden, sier Johansson.

Fjord investerer nå i en nettside med både norsk og svensk tekst der kundene skal få den informasjonen de trenger.