Båten var i Canada i vinter. Der var det kaldt, under 50 minus.
«Bika» til ankers.
Paret under dekk i den lille båten.
Nina Kristin Nilsen

Norske langturseilere på Discovery Channel

Henrik Nor-Hansen og Nina Kristin Nilsen kjøpte en 26-fots seilbåt etter at banken ikke ga dem huslån. Det har vært deres hjem siden 2004 og de er halvveis rundt jorda. Se TV-program om paret.

Publisert Sist oppdatert

Henrik og Nina er forøyeblikket hjemme i Stavanger etter å ha seilt båten til San Fransico der den ligger å venter på videre reise. Paret har så langt valgt en alternativ rute. De seilte nordover langs østkysten av USA og inn i de store sjøen mellom USA og Canada. Derfra ble båten seilt sydover med elvene Illonis og Mississipi. Etter en seilas i Mexico gulfen ble båten transportert på land til San Fransisco.

Liten seilbåt

Paret seiler «Bika» en Contassa 26. Contassa er en engelsk videreutvikling av den nordiske folkebåten og er en populær langtur båt for seilere med lavt budsjett. Første båt kom på vannet i 1966, mens «Bika» er bygget i 1976.

    – Vi kastet ut den gamle innenbordsmotoren og kjøpte en utenbordsmotor. Dermed fikk vi mer stueplass forteller Nina Kristin Nilsen til Sailing Today som har en støre artikkel om Contessa 26 hvor «Bika»s bragd er en stor del av saken.

    «Bika» kom til Norge rette etter den ble byget og har hatt navnene «Red Moon» og «Mathilde». Paret bodde i lang tid før avreisen.

    – Etter hvert som tiden gikk ble vi stadig mer av-materialisert, og merket at vi trivdes med båtlivet. Vi satt bøyd over verdensatlaset, og drømte om alle stedene vi kunne besøke. Vi bakte kaker med den nye gasskomfyren. Inviterte venner på te. Og hadde hjemmekinokvelder med popcorn og dvder.

     Å bo om bord før avreise har vært veldig nyttig, særlig siden båten er så liten. Vi føler oss trygge på at vi vil takle å bo tett sammen over store hav. Vi kjenner alle krinker og kroker om bord, vet hvor kondensproblemene er størst og har et mer realistisk bilde på hvor lite vi egentlig trenger av personlige effekter.

Skriver blogg på engelsk

Vi har fått en ny blogg: www.bikasailing.blogspot.com , skriver Nina Kristin Nilsen på e-post til Seilas. men her skriver vi på engelsk, siden de fleste som følger oss synes å være seilere og folk vi møter underveis. Nordmenn leser jo uansett engelsk! I den nye bloggen går vi hovedsakelig gjennom  og bilder, eller simpelthen bare observasjoner, fra den siste tiden i Nord-Amerika. Det vil bli lite, kanskje ingenting, om seilteknikk; vi vil heller på en bredere framstilling av hva det vil si å være cruisere, langferdsseilere hva vi nå enn skal kalle oss. Vi håper også at denne kan gjøre kvinner mer interessert i seiling

Vi er hjemme i Norge til over nyttår, båten står på land i San Francisco og vi fortsetter reisen utpå nyåret 2010., skriver paret til Seilas

TV programmet som har blitt sendt på Discovery Channel