Neste uke vil Vetle vær å finne i denne båten som turnerer Sørlandskysten.
Vetle på plass i redaksjonen i Båtliv og Seilas.

Redaktør tar sommerjobb i Båtliv og Seilas

Vetle Børresen er gründer, deleier og redaktør av eget båtblad. I sommer jobber han i vår redaksjon for å lære.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Vetle tar vår reportasjebåt til sommerjobben. Han er nå 16 år og kan kjøre båter opp til 50 fot, men før neste sesong må han ta båtførerprøven.

Børresen er ikke mer enn 16 år, men har gitt ut blader i tre år allerede. Totalt har hans forlag gitt ut ni blader.

    – Jeg startet Båtens Verden mars 2006 sammen med en venn. Vi ble en registrert elevbedrift i Ungt Entreprenørskap Østfold i juni 2006. Jeg fikk raskt hjelp av min gode venn Marius Magnussen, som er journalist, og salgsjef samt Mathias Pedersen, som er grafisk designer og annonsesjef. Vi eier en tredel hver. Ambisjonene i starten var å lage ett enkelt llokalt båtblad, men ambisjonene ble raskt større.

Går rundt

Båtens Verden trykkes nå i 1000 eksemplarer. Det koster 32 kroner å trykke hvert blad, og vi selger det for 35 kroner. Annonseinntekter dekker porto og andre kostnader. Ingen av oss har tjent en krone på bladet så langt.

Voksende annonseinntekter

Mens andre medier sliter under finanskrisen med sviktende annonseinntekter, har Båtens Verden en vekst.

– Vi har aldri solgt så mange annonser som i siste nummer som akkurat har kommet fra trykkeriet. Vi fikk inn 44 000 på siste nummer som er en vekst på 80 prosent fra forrige nummer. Forrige nummer kom ut rett før «Sjøen for Alle» og var tykkere og mer proft enn tidligere. Det har gjort det enklere å selge annonser til det nye sommernummeret som er vårt største noen gang med 76 sider. Det koster 1900 for en helside annonse, og vi gir aldri rabatt.

Også seil

– Vi har Norges bredeste stoffmiks, skryter Børresen. Vi skriver også om seilbåter og i siste nummer av vi test av både Ovni 445 og Dufour 34e. Børresen har også eiet en seilbåt, men det var et oppussingsobjekt som ville ta mer tid å ha en hva den unge mannen kunne rekke ved siden av skole og forlagsvirksomhet.

    – Seilbåten var en O’day 22 som jeg kjøpte i Sverige og seilte hjem til Fredrikstad.

   – Bladproduksjonen tar det meste av fritiden, men er også den eneste store aktiviteten jeg har ved siden av skolen. Vi har også nettsider hvor vi legger ut nyheter hver dag, sier han.

Du finner Båtens Verden her

To uker hos oss

Vetle Børresen skal jobbe to uker for Norsk Maritimt Forlag. Første uken på kontoret hvor han hjelper til med å lege ut PDFer av tidligere blader på nettsidene våre, jobber med bildearkivet, samt noe journalistisk arbeid. Vetle er godt kjent med redaksjonen, og leverer en sak til Båtliv i hvert nummer.

    I neste uke skal den unge redaktøren være med på Båtlivs sommerturne og besøke Sørlandet for å lage reportasjer.