Didrik signerer og junior er kasserer under åpningen av vernissagen på Nord-Koster 4. juli.(Foto:Merete Nissen-Lie)

Seilastegninger på vernissage i Sverige

Didrik Hvoslef-Eides festlige tegninger til «Bestikket» i Seilas er i sommer utstilt i havnen i Kostersundet. Der er også  boken, «Intet er så rommelig som havet», med 45 av Didriks tegninger og Ragnar Kvams historier til salgs. 

Publisert Sist oppdatert

 Hele det gamle fiskemottaket i den trivelige havnen på Nord-Koster  i Kostersundet var fullt av  interesserte Seilas-lesere da Didrik Hvoslef-Eide ønsket velkommen til vernissage lørdag 4. juli. Utenfor lå det tettpakket med norske båter. Men også norske og svenske hyttegjester var godt representert under åpningen. Tegneren selv er nemlig fast sommergjest med egen hytte og seilbåt på Nord-Koster. 

Didrik Hvoslef-Eide sa i sin velkomsttale at «Bestikket» har en stor og innflytelsesrik leserskare. Mange av de kritiske artiklene har satt spor etter seg og gitt positive resultater, sett fra seilernes side. Didrik, som er arkitekt, har selv engasjert seg sterkt i Oslos utvikling av havneområdene. Hans illustrasjoner matcher godt Ragnar Kvams tekster.

Allerede under åpningen gikk boksalget rykende.  Alle fikk med seg Didriks håndskrevne og personlige hilsen. Mange sikret seg også nummererte utgaver av tegningene, ferdig innrammet. 

Utstillingen er åpen i hele juli og anbefales til alle som seiler innom Kosterøyene i sommer!