Morgenstund hos familien Glende
Guro, Rask, Maren og Mats i saolongen ombord i Vilanden

Frisk nyter sjølivet i Sverige

Det er ikke ille å være skipsbamse ombord i seilbåten Vilanden til fam. Glende! Frisk kan raportere om aktiv og moro ferie i den svenske skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Mats, Maren, Guro og Frisk har stort sett holdt seg ute i naturhavner i det fine været som har vært. Barna trives veldig godt når de får være mest mulig i strandkanten hvor de kan både bade og fange krabber. Frisk hyler av fryd hver gang Maren, Guro eller Mats får tak i en krabbe. Han synes de små krabbene er både skumle og spennende på samme tid. Hva om en av dem får tak i pelsen hans, klyper til og blir hengende fast? Samtidig er de morsomme å se på, så Frisk har litt problemer med å holde snuten sin unna de små krabatene.

Akkurat nå ligger Villanden til ved Kornø, som er et utrolig flott sted. I morgen bærer det imidlertid inn til Lysekil hvor båten skal ligge i ro noen dager. Pappa Glende skal nemmelig ned og se på Tour de France som er verdens største sykkelritt og som kjøres hver juli. Frisk tenker at det være gøy å få med seg, men han bestemmer seg for å bli værende i Lysekil sammen med Mats, Maren og Guro ombord i Villanden i stedet.

Ferie skal jo være late dager. Det er utrolig godt å sove til man våkner, uten at man skal haste avgårde på skole eller jobb. Frisk synes det er kos at han får dele lugar med Maren, Guro og Mats. Men - lugaren må jo ryddes inn i mellom. Frisk hjelper til så godt han kan, men de andre barna er nok litt flinkere til slike oppgaver enn ham, og til slutt blir lugaren ship-shape, og det blirt tid for mer lek og moro.