Søk i arkivet

Pål sammen med barna før ARC.
Pål sammen med barna før ARC.
Pål Bratbak
Pål Bratbak

«Madonna» trenger mannskap

Den lille Firsten har funnet nødhavn i Flores vest på Azorene. Ett av mannskapet må hjem. Det har vært en svært tøff seilas for de tre om bord. Les rapporter fra Pål Bratbak.

Store bildet: Arkivbilde fra HH Skagen Race da Pål seilte med sin familie som mannskap.

Det har vært en tøff seilas for den 31-fots lange Firsten over Atlanteren. Planen var å seile mot Irland, men dårlig vær presset dem sydover. Om bord har Pål Bratbak med seg sin sønn Emil på ni år og sin venn Ørjan. Han må nå hjem.
    Påls kone, Pauline Book-Bratbak er hjemme. Hun tok flyet hjem fra New York sammen med sine to yngste barn. Pauline er også gravid.
«Madonna» vant ARC over-all i desember.

Rapport 29. mai
Da er vi inne i vårt 8 døgn, og det ser ut til at vi passerer 1000nm utseilt i dag. Noe særlig feiring blir det neppe da vi forventer kryss i 22kn vind. Lenger vest ligger årets første tropiske lavtrykk. Rundt det blåser det med storm styrke og vi kan bare håpe det fortsetter N av oss slik det nå ser ut. Vi har havnet helt nede på 38 grader N. Det er fordi vi måtte "dukke" for et sterkt lavtrykk som passerte i går. Det gav oss vind på godt over 30kn, en lengre periode sågar over 35kn med kast over 40kn. En stund ble sjøen så grov som jeg aldri har sett den og vi ble slått over ende tre ganger. Heldigvis gikk ingen ting i stykker. Vi må ta oss litt sammen for aa holde mote oppe, men kommer det sol og medvind vil stemningen bli på topp igjen!

Pål Bratbak jobber på Kystvakten og har krysset Atlanteren to ganger i en IF. Han har nok opplevde en storm før.

Rapport 6. juni
–I Nordatlanteren endrer situasjonen seg hurtig, og etter siste værmelding fra Mads har vi nå endret kurs mot Horta på Azorene. Litt synd er det å få disse ekstra milene, men det er samtidig godt å vite at vi styrer klar av det verste uværet. Det ligger visstnok 10 norske båter der og det skal bli hyggelig å treffe igjen kjente! Det blir dessuten trivelig å seile i følge med andre landsmenn når været tillater det. Vår ETA til Horta er mandag 8.6.

Dagens rapport, 10. juni
Vi letter straks anker fra Flores og legger i vei på neste etappe mot den Engelske kanal. Det er 1400nm til Cherbourg, og vi håper å gjøre unna distansen på 12 døgn. Det blåser fremdeles friskt og er stor sjø, men det er meldt å roe seg utover natten.
Ørjan som seilte med oss fra New York tok fly hjem herfra og med oss videre har Emil og skipper'n fått med seg Fila fra Italia. Han snakker kun italiensk, men er visstnok en erfaren seiler. Vi har engelsk-italiensk ordbok og kladdepapir.


Trenger mannskap
Om noen av lesere føler seg fristet til en seilas over Nordsjøen er det ikke umulig at det er en ledig plass eller to på den etappen! Dette kan eventuelt avtales med Pauline.

Madonna er også til salgs på grunn av familieforøkelse. Tar du turen over Nordsjøen får du en god sjanse til å prøve båten før du kjøper. Du finner båten til salgs her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen