Søk i arkivet

Magnus Ellegård Olsen var navigatør om bord.
Magnus Ellegård Olsen var navigatør om bord.
Lars Christian Bechman Østeby og Lisbeth Røbekk på lo skrog.
Lars Christian Bechman Østeby og Lisbeth Røbekk på lo skrog.
Lisbeth Røbekk til rors. Noreng til høyre
Lisbeth Røbekk til rors. Noreng til høyre
XXtreme hadde tatt igjen ORCi klassen med 10 minuter ved Slagen.
XXtreme hadde tatt igjen ORCi klassen med 10 minuter ved Slagen.

NORLadies.no i «Xxtreme»

Lisbeth Røbekk testet farten til i HH Skagen Race, og sendt oss denne rapporten.

NORLadies.no jobber med organisering av satsning for damer i nasjonale og internasjonale regattaer med eget satsningsprosjekt i match og egen Farr40. Inntil satsning og egen båt er i havn – ble farten i 60 fots trimaranen XXtreme testet ut i HH Skagen Race.

Sikkerheten i båten
Sikkerheten ble sjekket ut før påmeldingen og kort tid etter ankomst i oppmøtehavn var alle sikkerhetsrutinene for XXtreme gjennomgått. En mamma med oversikt. Når nødrakettene, sikkerhetsliner, nødutgang, førstehjelpsutstyr, tauverk og samband var kontrollert å sjekket, startet turen til startlinja.

Racet og toppfart
Som de fleste hadde vi ett langt legg hvor vi slo 10 nautiske mil før Skagen. Vinden løyet og som kjent er ikke flerskrogede båter effektive på kryss, så de siste nautiske milene trekker snitt farten betraktelig ned. Toppfarten ble notert til 29,6.

Vått og godt
Det er jo en grunn til at jolleseilerne benytter tørrdrakter – en mor vet jo det! Men av forfengeliges art er det jo viktig å se litt lik ut… Det er jo viktig! Ved 70 nautiske gjenstående havnet det ca en liter saltvann i undertøyet som spredte seg ut til tærne, men hva gjør vel det? Vi boltret oss sammen i sofakroken, byttet på å ligge først, byttet på å sove, mens vi alle ble dusjet ned av bølgene, så når morgenkvisten kom ved firetiden var det deilig å slenge ut av seg litt humor og motivasjon.

Skipper med kontroll
I full seilføring er det kun skipper og navigatør som har aktive roller om bord og da er det hensiktsmessig å være effektivt rekkemannskap… Mannskapet var da i besittelse av en hånd GPS og hadde full kontroll. Full kontroll var det også en annen som hadde, skipperen Petter Noreng alltid i forkant i alle avgjørelser. Petter Noreng viste sin erfaring og dyktighet som skipper med god oversikt.

Mannskap HH Skagen Race 2009

Petter Noreng – skipper
Magnus Ellegård Olsen - Navigatør
Richard Karlsen – Xxtreme mannskap
Sebastian Wang Hansen – Xxtreme mannskap
Axel Riiser-Larsen - mannskap
Lisbeth Røbekk – mannskap
Thomas Karterud – mannskap
Lars Christian Bechman Østeby
Bernt Omdal


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen